Ja estàs a punt per portar als teus fills o filles de casals, colònies o campaments amb Fundesplai? Avui et proposem un seguit de preguntes i respostes que han estat molt recurrents aquestes últimes setmanes i que creiem importants perquè els infants puguin gaudir al màxim d’aquest estiu 2020 i les famílies pugueu estar ben tranquil·les perquè són activitats segures.

FAQ Activitats d’Estiu 2020

  • Quines mesures de prevenció del Covid-19 hi haurà durant les activitats?

Totes les activitats d’estiu es faran seguint les recomanacions de prevenció del Covid-19 establertes per la Generalitat de Catalunya. És a dir, s’asseguraran, entre d’altres, la neteja i desinfecció regular de tots els espais i materials, es garantiran les pautes d’higiene personals amb els productes adequats, es prioritzaran les activitats a l’aire lliure, els grups de convivència seran de 10 participants, hi haurà un responsable d’higiene i seguretat, es farà un control de temperatura diari i de la simptomatologia associada amb el COVID-19, i un llarg etcètera. Per més informació pots consultar aquí totes les mesures de prevenció del Covid-19 que aplicarem.

  • De quants infants són els grups?

Les activitats es faran en grups de convivència aïllats de 10 participants amb un educador/a.

  • Cal dur mascareta durant les activitats?

En principi no caldrà dur la mascareta posada durant les activitats, però caldrà portar-la a la motxilla per si fa falta en algun moment. En el cas de casals, caldrà portar una mascareta cada dia a la motxilla (rentada a 60ºC i en una bossa de plàstic). En el cas de les colònies i campaments, caldrà posar a la motxilla una mascareta per a cada dia, marcada amb el nom, rentada a 60º i en bosses individuals.

  • S’haurà de respectar durant tot el dia la distància recomanada?

Hem adaptat les habitacions, els menjadors i tots els espais per tal de garantir la distància recomanada en tot moment.

  • Quin tipus d’activitats es faran durant les colònies i els casals?

Durant les colònies, casals o campaments es faran activitats de lleure generals i específiques adaptades als grups d’edat. En el cas dels casals d’estiu farem tallers, gimcanes, piscina, gimcanes, jocs cooperatius i sortides als espais naturals propers al casal. En el cas de les colònies o campaments podrem gaudir de l’entorn natura i farem excursions, activitats de descoberta de la natura, jocs d’aigua, activitats esportives en el medi natural, nits d’estels,… tot un seguit d’activitats que han de permetre a infants i joves gaudir del seu estiu.

  • Què mengen els nens i nenes durant les colònies o el casal d’estiu?

L’alimentació i la salut són molt importants per a nosaltres. En el cas de les cases de colònies, els àpats són de menjar casolà elaborat a la cuina pròpia de cada casa. Els menús són equilibrats i de dieta mediterrània. Totes les cases disposen del certificat AMED, garantia de dieta mediterrània. En el cas dels casals d’estiu, dependrà de cada casal, però sempre prioritzem l’elaboració casolana en cuina pròpia, si és possible, o transportem el dinar des de la nostra cuina central.

  • Es fan menús específics per a nens/es amb al·lèrgies o altres necessitats alimentàries?

Sí, en cas d’al·lèrgia, intolerància o altres necessitats alimentàries, necessitem que ens ho comuniquis prèviament per poder tenir-ho previst. Indica-ho en el moment d’omplir les dades sanitàries amb un certificat mèdic. Així doncs, el menú estarà adaptat al cas concret i necessari.

  • Com es fa la inscripció al casal o les colònies d’estiu?

Inscripcions al web de l’estiu: estiu.fundesplai.org

Pots fer la inscripció per a les activitats d’estiu a través del nostre web: estiu.fundesplai.org. Si tens algun dubte pots trucar al 902 10 40 30 o contactar amb nosaltres a l’adreça: encerta@fundesplai.org

  • Es podran veure les fotos de les activitats?

Entreu a la intranet famílies del nostre web de l’estiu: estiu.fundesplai.org

Pots entrar a la intranet per a les famílies que tenim a la web de l’estiu i en aquest espai privat pots fer el seguiment de les inscripcions, revisar la documentació i veure fotos i notícies durant els casals, les colònies o campaments.

  • Estan permeses les visites de les famílies?

No, malauradament aquest any, a causa de les mesures de prevenció del Covid-19 no es farà dia de famílies a les colònies d’estiu i tampoc estaran permeses les visites de familiars a cap de les activitats. Les arribades i comiats s’organitzaran de manera esglaonada per evitar aglomeracions.

  • Què passa si hi ha un cas positiu durant el casal, les colònies o campaments?

Es farà un registre de la temperatura de cada infant de forma diària. En cas de detectar algun símptoma associat al Covid-19 es procedirà a seguir els protocols establerts per les autoritats sanitàries.

Si encara tens algun dubte per resoldre, no dubtis en consultar les Mesures de Prevenció del Covid-19 per les activitats d’estiu o trucar-nos al 902 10 40 30.

I si els teus fills o filles van de colònies o campaments, tenim una entrada especial per a tu: Com fer la motxilla de campaments o colònies – Especial Covid-19.

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai