Sabies que els germinats són un dels pocs aliments que encara estan vius quan els mengem? A més a més són molt saludables!

Els germinats es consumeixen des d’èpoques molt antigues per les seves qualitats nutritives i terapèutiques. A la Xina, a l’any 3.000 aC ja s’utilitzaven com a medicina terapèutica i alimentària. Val a dir que també estaven molt presents en el poble esseni que vivia a la zona de Palestina, uns 2.000 anys aC. Aquests utilitzaven el blat germinat per fer panets que tenien una llarga duració i que donaven molta energia, vitalitat i força als soldats.

 

I quines propietats nutricionals tenen els germinats?

  • Vitalitat: ajuden a combatre el cansament.
  • Vitamines: podem trobar les vitamines A, C, D, E i B en els germinats, igual que proteïnes (aminoàcids), àcids grassos i carbohidrats.
  • Minerals: com tenen un alt contingut de minerals ens són beneficiosos pels ossos, els músculs, els teixits i la sang.
  • Digestius: afavoreixen els processos digestius. Exigeixen menys esforç a l’aparell digestiu i milloren la inflamació intestinal activant la regeneració.
  • Sistema immunitari: contraresten els efectes negatius de la vida actual, com l’estrès, el soroll, els aliments desnaturalitzats, etc.
  • Acció depurativa: Eliminen els excessos que hem anat acumulant i que ens fan trobar malament quan arriba la calor. Per això són ideals per consumir al principi de la primavera!

Com fem els germinats?

Us deixem aquí també, de forma escrita, com fer germinats a casa!
Elaboració dels germinats

Material necessari

  • Pots de vidre
  • Llavors de diferents tipus: llenties, cigrons, quinoa, soja, azuquis, xia, lli, ceba, remolatxa, rave, fonoll, bròquil, col llombarda, etc.
  • Gomes elàstiques
  • Gases

Preparació

  1. Posem en remull durant una nit una quantitat petita de llavors, cereals o llegums (una culleradeta).
  2. L’endemà llencem l’aigua i col·loquem l’aliment dins d’un pot de vidre de boca ampla (hem de poder-hi posar la mà per treure els germinats que creixeran al fons).
  3. Omplim d’aigua el pot un dit per sobre de les llavors i tapem la boca del pot amb una gassa i una goma de pollastre. Bolquem el pot per treure’n l’aigua (han de quedar humits, però no negats d’aigua) i els deixem reposar dins la nit, quan repetirem l’operació de regar-los.
  4. Hem de continuar regant i canviant l’aigua dos cops al dia, durant 3 o 4 dies. El pot el deixarem sempre en un racó fosc de la cuina, sense llum directa del sol.
  5. Un cop passats aquests dies les nostres llavors ja hauran germinat i ens les podrem menjar en amanides, entrepans, etc.

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes!! 😉

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai