Aquí tens algunes receptes nutritives i saludables, revisades pel nostre equip de nutrició, perquè puguis cuinar amb els nens i nenes a casa durant aquests dies de confinament. Hem incorporat receptes dolces per fer berenars originals de manera esporàdica, però recorda que cal vigilar amb la ingesta de sucre diària. Cuinar és una bona manera de distreure’s, de combatre l’avorriment, de fer una activitat conjunta infants i adults i d’aprendre moltes coses!

Aquests són alguns dels beneficis de la cuina per al desenvolupament i els aprenentatges dels infants:

  • Afavoreix l’adquisició d’hàbits saludables
  • Estimula la creativitat i tots els sentits
  • Ajuda a desenvolupar la psicomotricitat fina
  • Desenvolupa processos lògics i matemàtics (seqüències, associació, classificació, pesos, proporcions…) i processos cognoscitius (manipular, barrejar, separar…)
  • Estimula la memòria, l’alfabetització i la capacitat de ser metòdics
  • Potencia l’autoestima i l’actitud positiva

Així que, endavant! A gaudir de la cuina en família i a deixar-se portar per la creativitat 😉

Escudella barrejada

Una bona recepta per als dies d'hivern: calentona, nutritiva i que ens dóna molta energia. Als nens i nenes els encanta fer-la i menjar-la! 😉

Xips de carxofa

Voleu provar de fer carxofes d'una manera original i cruixent? Els infants amb aquesta recepta descobriran com és de bona la carxofa!

Amanida de patata

Una excel·lent recepta per menjar hortalisses amb els nens i nenes i cuinar en família. Les amanides són ideals fer adquirir hàbits saludables.

Bolonyesa vegetariana

Amb aquesta recepta de pasta amb bolonyesa de seitan i tofu pots descobrir les possibilitats de la cuina vegetariana. Els nens i nenes es lleparan els dits!

Gall d’indi amb pinya

Has provat mai de fer una bona salsa de pinya? Queda boníssima i és ideal per acompanyar canrs blanques com el gall d'indi i el pollastre.

Estofat de llenties

Un estofat de llenties amb arròs que és per llepar-se els dits. Als nens i nenes els hi encanta i és molt i molt nutritiu i saludable.

Pollastre al curri

Una manera exòtica de cuinar el pollastre que agrada molt als nens i nenes. Cuinem-lo en família i així passem una bona estona.

Pollastre amb taronja

Una manera original de cuinar el pollastre al forn incorporant la taronja, que com a cítric ens aporta molts beneficis per a la salut.

Mandonguilles d’espinacs

Una recepta molt saludable i original de mandonguilles d'espinacs creada pel cuiner Joan Sagols. Mans a la massa i a fer boletes delicioses!

Croquetes de carbassa

Sabies que la carbassa és molt beneficiosa per a la salut? Prova aquesta recepta per gaudir cuinant i menjant en família. I sense gluten!

Pastís de carbassa

Una recepta dolcíssima de pa de pessic que es pot fer amb carbassa o pastanaga com a base. I amb anous, que aporten greixos saludables.

Galetes de civada

Unes galetes delicioses i molt saludables per fer un berenar diferent amb els nens i nenes. Gaudir amassant és genial i molt divertit!

Magdalenes d’espelta

Una recepta boníssima i saludable per fer magdalenes amb nenes i nens i passar-ho molt bé a la cuina. Mans a la massa!

Eriçó de fruites

Una original, divertida i saludable manera de menjar fruita de temporada. Fàcil i entretinguda per cuinar amb nens i nenes.

Pancakes integrals

Saps què són els pancakes? Una mena de creps inflats i tovets que enamoren a qualsevol que els tasta. Cuina'ls amb els nens i nenes i a gaudir!

També pots descobrir altres receptes a: 12 receptes delicioses de postres casolanes

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes! 😉

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai