Fer esport cada dia és una de les activitats més importants que hem de fer durant aquest període que ens hem de quedar a casa, tant per salut física com mental. I no estem referint-nos només als adults, sinó que aquest missatge també va dirigit a tots els fills i les filles!

Avui et proposem un seguit d’activitats físiques divertides que podem fer a casa en família i que ens ajudaran a no avorrir-nos i a estar en forma física i psicològicament. També pots plantejar-te les activitats en forma de gimcana, aquí en pots trobar un exemple: 15 proves per fer una gimcana a casa.

Li donem un toc divertit a l’exercici? Llegeix la llista per saber-ne més!

1. Jugar al joc de les cadires cooperatives

Recorda que per a aquest joc només necessitarem un aparell de música (o mòbil, ordinador o tv) i cadires! Tots els membres de la família han de córrer al voltant de les cadires mentre dura la música. Un cop aquesta para, haurem de seure o posar els peus damunt de les cadires. El repte anirà augmentant cada vegada més, ja que a cada torn anirem eliminant una cadira, així doncs, haurem de fer grans equilibris per poder mantenir-nos tots i totes juntes sobre de les que hi quedin, sense eliminar a ningú! (Aquesta és la versió cooperativa).

2. Curses d’obstacles

Utilitzarem tots els objectes que facin falta! Coixins, cadires, taules, sofàs, etc seran els obstacles que formaran part de la cursa que prepararem per dins de casa. Així practicarem l’agilitat i la força! Recorda que pots utilitzar tots els materials que trobis per poder fer-la possible: per què no proves de posar cinta de pintor entre parets i passadissos simulant raigs làser per esquivar?

3. Jugar al “fet i amagar”

Aquest joc que et proposem és un dels clàssics. Qui no coneix el “fet i amagar”? És l’activitat perfecta per córrer i mantenir la forma tant dels adults com dels més petits i petites de la casa! A punt pel “fet i amagar” més salvatge que has vist mai? A córrer!

4. Ballar al ritme de la música

A què esperem per fer un bon espai a la sala de casa i posar-nos a ballar? Ballar ens ajuda a moure totes les articulacions del cos i a estar en plena forma, física i emocionalment! Segons les edats, podem ballar a ritme de El Pot Petit, de Reggae per xics o de qualsevol grup que ens agradi. També podem aprofitar per veure vídeos de Just Dance i seguir els passos que ens marquen els personatges del joc. Pot arribar a ser frenètic i molt divertit!

També podem provar de posar diferents tipus de música, incloent heavy, rock, pop, country… D’aquesta manera els infants hauran de moure’s i ballar segons els inspiri el tipus de música escollit!

Heu sentit la cançó del grup Xiula? És una peça súper animada que ens posa en context amb la situació actual de confinament. Què tal si comencem ballant aquesta?

5. Crear els Jocs Olímpics a casa

Podem fer un esdeveniment molt i molt gran dins de casa: els Jocs Olímpics “casolans”! Es poden preparar un seguit de proves físiques per a tots els membres de la família, com per exemple saltar, ballar, donar x voltes l’hula-hop, saltar a corda, salt de longitud, salt d’alçada sobre coixins, cursa de relleus per les escales, rodolar pel passadís, etc. Tots els participants tindran un premi esperant-los un cop superin totes les proves! Segur que ja tens mil idees al cap per fer la teva versió dels Jocs Olímpics “casolans”, oi?

6. Voleibol amb globus o bàsquet casolà

Ens ho podem passar pipa si inflem un globus i saltem per passar-nos-el entre nosaltres! És tan senzill com buscar una corda a qualsevol racó de casa i lligar-la a dos punts diferents per crear la nostra xarxa de voleibol. Tanmateix, també podem provar de jugar a bàsquet amb cistelles de roba o papereres. Qui encistellarà des de més lluny? Serem capaços i capaces de fer una gran esmaixada? Anem a provar-ho!

7. El joc de la lava

Ens podem imaginar que el terra de casa nostra està cobert de lava o qualsevol altra substància que podria ser letal… Què hem de fer, doncs? Jugar una altra vegada amb el nostre equilibri! Aquest joc tracta d’intentar mantenir-nos tots i totes en superfícies que estan més elevades que el terra, però sense quedar-nos quiets! Serem capaços de sobreviure? Visca la imaginació!

8. Practicar Ioga!

Practicar ioga és una de les activitats esportives més relaxants que hi ha i té beneficis pel nostre equilibri físic, emocional i mental! Sabies que aquesta pràctica no només està pensada per a les persones adultes? Els nens i nenes també poden fer ioga i aprendre moltíssim sobre les habilitats i la flexibilitat que té el seu propi cos. Pots provar el joc de cartes Eduioga o la seva versió per mòbils o tauletes: App Eduyoga. O també al youtube pots trobar canals de ioga per a infants com el Yogic o el Yoga para niños de Smile and Learn.

9. Exercicis de fitness en família

El fitness és una molt bona opció per fer exercici en família a casa! Hi ha milers de canals a Youtube que us ajudaran a fer la rutina perfecta. Alguns exemples de fitness en família: Familia Fit, o  la rutina d’exercicis proposada per 4canguros, o fer pilates en família. També pots descarregar-te alguna App específica d’activitat física o si vnecessites un nivell més alt… proveu de seguir els consells i exercicis de la Patry Jordan, que és la canya! Us animeu a bellugar el cos com mai?

10. Joc del Twister

Segur que coneixes aquest joc. I és que el Twister mai passa de moda! La mecànica és molt senzilla: haurem de posar la mà o el peu al color que indiqui el taulell del joc. Pot semblar un joc fàcil, però us assegurem que a vegades tocarà realitzar postures estrafolàries per poder mantenir-se dins la partida! Si no tenim el joc a casa el podem crear nosaltres amb un llençol o paper gran, una mica de pintura de colors i una ruleta casolana. I tot a punt per posar a prova la flexibilitat i l’equilibri!

Què t’han semblat les propostes? Segur que si cada dia fas una activitat física diferent amb els teus fills i filles ho passareu d’allò més bé i us mantindreu en forma, tant física com emocionalment.

També pots consultar els altres articles amb recursos per al confinament: 

 

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes!

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai