Tot just s’acaba la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, i et proposem que comencis a fabricar els productes de neteja de la llar de manera casolana i d’aquesta manera redueixis residus, envasos i productes tòxics a casa teva.

T’agrada portar un estil de vida ecològic i sostenible? Vols provar de fer els teus propis productes de neteja però no saps per on començar? Mira el vídeo amb els consells i receptes de la Iaia Sostenible i forma part del canvi!

Què és el zero waste o residu zero?

El moviment zero waste o residu zero té com a objectiu reduir els residus que generem, posant en pràctica la regla de les 5R:

  • Rebutjar
  • Reduir
  • Reutilitzar
  • Reciclar
  • Reintegrar

Però “Residu Zero” no vol només que es busca reduir els residus al màxim, és a dir, a zero, sinó que es tracta també d’avançar cap a una economia circular en que tots els residus siguin transformats en matèria prima de manera sostenible, que no es generin residus que es podrien evitar i que no s’envïn residus a les incineradores o abocadors que podrien ser compostats (matèria orgànica) o reciclats.

Per on comencem?

Hem de començar a poc a poc, observant quin és el residu que més generem i posant el repte per a reduir-los al màxim! Has de plantejar-te reptes i buscar alternatives per a reduir al màxim aquest residu. Aquí trobaràs moltes idees i recursos que et poden ajudar per posar en marxa la teva estratègia de residu zero personal i familiar.

Nosaltres et volem ajudar amb la neteja de la llar, per a eliminar els envasos i els productes tòxics, contaminants i perillosos. Som-hi?

Com fer neteja de la llar de manera sostenible?

Quants productes tens a casa per a fer la neteja de la llar? Lleixiu, anticalç, detergents, refrigerants, desinfectants, desentupidors, netejadors,…

Tenir tants productes i tant tòxics no és necessari per a fer una bona neteja i desinfecció de la llar. T’expliquem com pots fer-ho de manera molt senzilla amb 11 receptes bàsiques i uns productes menys nocius. Aquestes receptes les podeu fer amb productes que es troben a drogueries, supermercats o farmàcies, principalment llimona, el bicarbonat i el vinagre (desengreixants, desinfectants, anticalç, abrillantadors…),… multi-usos i super poderosos.

Anima’t a fabricar els teus productes que…. tal com diu la Iaia sostenible, va bé per la butxaca i per al medi ambient. Tu pots! 😉

1. Com fer sabó per rentar plats a mà

2. Com fer sabó per rentar plats a màquina

3. Com fer esprai desengreixant sostenible

4. Com fer producte per netejar el forn sostenible

5. Com netejar el microones de manera sostenible

6. Com netejar la vitroceràmica de manera sostenible

7. Com fer sabó pel parquet sostenible

8. Com treure la pols de manera sostenible

9. Com netejar els vidres i miralls de manera sostenible

10. Com fer sabó per la roba sostenible

11. Com fer llevataques sostenible

Utensilis de neteja sostenibles

I recorda que tot això ho pots fer sense utilitzar fregalls i draps de plàstic que cada cop que es fan servir deixen anar microplàstics a l’aigua que van a parar als rius, mars i oceans i són molt contaminants. Per sort, hi ha diverses alternatives!

Més informació sobre el residu zero

 

Si t’ha agradat l’entrada i t’ha semblat útil comparteix a les xarxes, si us plau 😉
Tu formes part del canvi!
#ResiduZero

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai