Estan a punt de començar les vacances de Nadal… i et volem proposar que provis de cuinar receptes de festa d’arreu del món  per celebrar la interculturalitat.

Cuinar amb els infants és molt positiu per a tota la família, fa que s’estrenyin els vincles, que ens divertim junts, afavoreix els hàbits saludables, estimula els sentits, la psicomotricitat fina, la memòria, el treball en equip, l’autoestima…

> Descobreix el nostre Receptari per canviar el món

I per què no cuinar aquest Nadal receptes de festa d’arreu del món per conèixer altres tradicions?

A continuació t’expliquem les receptes detalladament, esperant que t’engresquis a fer aquest viatge nadalenc arreu del món.

Llenties per cap d’any – Itàlia

Llenties per cap d’any – Itàlia

Amb un plat de llenties es comença el sopar de fi d’any, la “notte di capodanna”, els italians estan convençuts que porten sort; l’origen d’això es remunta a l’edat mitjana on n’hi havia la costum de regalar una petita bossa amb aquesta llegum als amics i familiars per desitjar-los bona sort. També és tradició aquella nit regalar-se peces de roba íntima de color vermell, per la mateixa raó.

Ingredients

  • 300g de llenties
  • 1 ceba petita
  • 80g de cansalada
  • 1 llauna de salsa de tomàquet
  • Salsitxa de Mòdena (cotecino)
  • Brou de carn
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre

Preparació

  1. La nit anterior posa les llenties en remull, escorreu l’aigua.
  2. Posa una paella al foc amb una cullerada d’oli i sofregeix la ceba i la cansalada tallada finament, afegeix-li el tomàquet, posa-hi una mica més d’aigua, incorpora-hi les llenties, el brou i salpebre-ho al teu gust.
  3. La salsitxa de Mòdena cuina-la en aigua apart, i després afegeix-la al sofregit.
  4. Cuina-ho a foc lent una hora o fins que les llenties estiguin al seu punt. Serveix-ho ben calent.

Gall dindi rostit – Països de parla anglesa

Gall dindi rostit – Països de parla anglesa

L’element central del sopar de la nit de Nadal als països de parla anglesa és el gall dindigall-dindi-de-nadal rostit. El gall dindi va arribar al Regne Unit des de Amèrica del Nord a principis del segle XVI, i poc després va reemplaçar al paó i la oca com a carn oficial per servir per Nadal. El gall dindi té una sèrie d’acompanyaments, sent el farcit del mateix un dels principals guarniments.

Es cuina pràcticament íntegre al forn, encara que a gust personal, cada família realitza les seves pròpies variants. Tradicionalment, es serveix amb salses especialment preparades, com per exemple la Cranberry sauce per als més llaminers, i amb rotlles de cansalada, patates al forn, i per suposat, cols de Brussel·les, pastanagues i pèsols.

Aquí teniu una de les moltes variants de recepta:

Ingredients

  • 1 gall dindi d’uns 4-5 kg
  • Mantega
  • Ceba
  • 300g de cansalada
  • 1 poma tipus Granny Smith
  • 4 llesques de pa dur
  • Orellanes, prunes i panses
  • 100 ml de suc de taronja
  • Un got de brou d’au

Preparació

  1. Demana a la polleria que et buidin el gall dindi i el deixin llest per farcir.
  2. Posa’l en una safata de vores altes que pugui anar al forn, sense que hi quedi excessivament encaixat, ja que això et dificultarà després poder agafar el suc de la cocció i anar-lo ruixant.
  3. Injecta amb una xeringa 50 ml de vi dolç en diferents punts del pit i cuixes del gall dindi perquè quedi ben sucós, i unta’l amb força mantega, tant per fora com per dins; al mateix temps que el sales una mica.
  4. Preescalfa el forn a 220º, mentre prepares el farcit. Per a l’elaboració d’aquest, rehidrata les prunes, panses i orellanes, i talle-les a trossets. La cansalada fresca pica-la a trossos molt petits i posa-la amb la resta d’ingredients en un vol, deixant que el pa s’amari amb el brou.
  5. Una vegada barrejat tot, afegeix les pomes tallades a daus i farceix el gall dindi. L’ideal és cosir la obertura amb un fil de cuina perquè no es surti el farcit durant l’enfornat. En quant al temps de forn, es calculen uns 45 min per cada kg de gall dindi.
  6. De tant en tant, ruixa el gall dindi amb el suc de la cocció. Per evitar que es ressequi, segons el forn que tinguis, cobreix el gall dindi amb paper d’alumini.
  7. Passades les hores que pel seu pes li pertoquin, ja podràs treure el gall dindi del forn i tallar-lo, deixant-lo a punt per servir.
  8. Pots servir-lo amb guarnició de patates al forn, cols de Brussel·les, pastanagues i pèsols; tal i com marca la tradició.

Ensalada de Nochebuena – Mèxic

Ensalada de Nochebuena – Mèxic

La ensalada de Nochebuena és molt comuna a les festes mexicanes de desembre i éensaldada-nochebuenas fàcil entendre’n el motiu: té colors alegres, sabors i textures variades i moltes vitamines, ja que està composta per una gran varietat de fruites i verdures.

Es tracta d’un plat senzill i de bona presentació. Veuràs que la recepta consta de diversos passos, però molts d’ells es tracten únicament de pelar i tallar la fruita; com això requereix temps i paciència n’hi ha mexicans que ho prefereixen fer un dia abans de servir l’amanida, cosa que pot alleugerir considerablement el treball d’últim moment a la cuina.

Tot seguit, t’adjuntem una recepta per elaborar una bona amanida “estàndard” (és a dir, amb ingredients que la farien característica com a ensalada de Nochebuena quasi per a qualsevol mexicà), però existeixen tantes variants com persones que la preparen.

Ingredients

Per a la vinagreta:

  • 2 tasses d’aigua
  • 2 tasses de sucre blanc
  • 2-3 llimones (que doni unes 3 cullerades soperes de suc de llimona)
  • 3 cullerades soperes de vinagre

Per a l’amanida:

  • 2 remolatxes mitjanes
  • ½ enciam de varietat romana
  • Opcional ½ jícama mitjana (tubercle mexicà)
  • 2 pomes
  • ½ pinya petita
  • 1/3 de tassa de llavors de magrana
  • 1/3 de tassa de cacauets torrats, sense closca
  • 1 llimona (que doni aproximadament 1 cullerada de suc)
  • Fulles de coriandre

Preparació

Preparar la vinagreta:

En una cassola mitjana, col·loca-hi l’aigua i el sucre. Escalfa-ho i remena-ho fins que es faci un xarop transparent. Aboca-ho en un pot. Afegeix el suc de llimona (3 cullerades soperes) i el vinagre, tapa el pot i agita bé. Passa-ho a una gerra petita o un altre recipient i posa-ho al refrigerador perquè es refredi.

Preparar les fruites i verdures:

  1. Renta bé la remolatxa i col·loca-la en una cassola amb aigua fins a cobrir-la.
  2. Cuina-la durant 30 o 40 minuts, fins que estigui suficientment suau, que deixi posar la forquilla fins al centre sense problemes.
  3. Treu-la de l’aigua i deixa que es refredi fins que es pugui manipular. Pela-la (cuita quasi es pela sola) i talla-la en porcions d’entre mig centímetre i un centímetre de gruix.
  4. Separa l’enciam en fulles individuals. Renta-les i eixuga-les bé. Talla en dos les fulles que siguin grans.
  5. En cas de posar-hi jícama, talla-la a porcions del mateix gruix que la remolatxa.
  6. Pela la pinya, treu-li el cor i talla-la igual.
  7. Pela la poma o deixa-la amb pell, com prefereixis. Talla-la a trossos (de 6 a 8 trossos per poma), traient el tall i les llavors.
  8. Exprimeix una llimona sobre els trossos i remena bé per tal que el suc cobreixi totes les superfícies de la poma (això es fa per evitar que la poma tallada es posi negra).
  9. Pela la taronja i separa-la a grills. Treu-li totes les fibres blanques que sigui possible.
  10. Obre la magrana i treu-li les llavors, descartant la closca i la membrana blanca.
  11. Separa el coriandre en fulles individuals o en raments de poquetes fulles cada un.
  12. Serveix a taula l’amanida en un plat gran junt amb una gerra petita o recipient per a la vinagreta.

Galette des Rois – França

Galette des Rois – Françagalette-des-rois

Tot i que França no està a l’agenda dels Reis Mags, perquè tradicionalment li deixen la tasca de repartir els regals de Nadal al Père Noël, els pastissers sí que celebren la gran nit de Melcior, Gaspar i Baltasar amb la “Galette des Rois”.

L’equivalent al nostre tortell de Reis, generalment és un pastís fet amb pasta de full i frangipane (crema composta per crema pastissera i ametlla mòlta), de forma rodona i plana, que es daura al forn i es serveix acompanyada d’una corona de paper, el dia 6 de gener per commemorar la visita dels Reis Mags.

En el seu interior, igual que en el nostre tortell de Reis, s’hi amaga una fava o petita figura. La persona que trobi la fava del pastís s’ha de posar la corona i serà durant aquest dia el rei de la casa.

Ingredients

Per la massa: 2 làmines de pasta de full fresca, 1 ou mitjà per envernissar, sucre per escampar.

Per al farcit:

  • 250 ml de llet sencera
  • 90 gr de sucre
  • 1 beina de vainilla
  • 2 rovells d’ou
  • 20 gr de Maizena
  • 100 gr d’ametlla en pols
  • 1 figureta pel tortell (fève)

Preparació

  1. Comença preparant el farcit i per a això cal escalfar la llet (reservant-ne una mica) amb el sucre i les llavors de vainilla. En un recipient apart, mescla la llet reservada amb la Maizena, vigilant que no quedin grumolls. S’han de batre els rovells amb el sucre i afegir-ho.
  2. Quan la llet del cassó comenci a bullir, retira-la uns segons, i tira-hi la mescla anterior. A foc lent i removent contínuament, deixa altre cop que torni a bullir o fins que la crema estigui espessa. Afegeix l’ametlla en pols, barreja, tapa-ho amb film transparent i deixa que es refredi mentre prepares la massa.
  3. Estira una làmina de pasta de full sobre la safata del forn coberta de paper sulfuritzat. Talla la massa formant una circumferència d’uns 20 cm aproximadament, i pinta la vora amb ou batut, més o menys d’uns dos centímetres de gruix, no més, per evitar que la pasta de full no pugi durant l’enfornat.
  4. Reparteix la crema per tota la massa, sense tocar la part que està pintada amb ou, afegeix una figureta o fava embolicada (opcional), cobreix-ho amb l’altre làmina de pasta de full que hauràs tallat amb la mateixa mida i pressiona tota la vora, just per on has pintat, per tal de segellar ambdues parts. Amb una forquilla tanca tota la circumferència de la galette.
  5. Fes un forat en el centre de la tapa de pasta de full, igual que a les empanades perquè la massa tregui el vapor, pinta-ho amb ou i refrigera-ho durant uns 30 minuts. Preescalfa el forn a 200ºC amb calor a dalt i a baix. Treu la galette de la nevera i dibuixa sobre la massa, amb l’ajuda d’un ganivet, la figura que t’agradi. Pinta amb ou altre vegada en cas necessari.
  6. Enforna-ho durant 10 minuts a 200ºC, baixa la temperatura a 170ºC i segueix enfornant fins que la massa estigui daurada i hagi pujat. Treu del forn la galette, puja’l a 200ºC, escampa-hi el sucre i enforna-ho dos minuts més. Treu-lo del forn i col·loca’l sobre una reixeta fins al moment de servir.
  7. La Galette de Rois es pot servir tèbia o freda, com més t’agradi, i queda boníssima si l’acompanyes de nata semi-muntada o crema àcida.

Doro wat – Etiòpia

Doro wat – Etiòpia

La cuina etíop ha sigut influenciada per moltes cultures i religions diferents i recorda una mica a la cuina de la Índia, sovint molt picant.

El Nadal a Etiòpia s’anomena Genna i és una festa molt alegre. No coincideix mai amb el 25 de desembre, perquè es basa en un calendari diferent i cíclic, però se celebra cap al gener i té un significat semblant al Nadal. La majoria de famílies en aquestes festivitats cuinen una mena d’estofat de pollastre molt tradicional que s’anomena Doro wat. Aquí la recepta:

Ingredients

  • 6-8 cuixes de pollastre, depenent del nombre de persones
  • Suc d’una llimona
  • 4 ous durs pelats
  • 4 cebes
  • 4 cullerades de mantega
  • 2 talls de gingebre ratllat
  • 2 tomàquets madurs pelats i tallats a daus
  • 4 dents d’all pelades i aixafades
  • 3 cullerades de berbere (mescla d’espècies etíops)
  • 3 baines de cardamom
  • Sal i pebre al gust

Preparació

  1. Talla el pollastre a talls i marina’l amb el suc de llimona i 300ml d’aigua durant 10 minuts.
  2. Talla la ceba ben petita i daura-la en una paella sense massa oli i vigilant que no es cremi.
  3. Picar en un morter l’all, la sal, el pebre en gra, el julivert, el llorer i el bitxo (opcional). Un cop tot ben picat, introduir-ho en els talls que hem fet al peix.
  4. Picar la ceba trossejada, el pebre mòlt i 4 dents d’all en un altre recipient i reservar.
  5. Fregir el peix en una olla, i un cop daurat per fora, afegir-hi el tomàquet concentrat, una mica de bitxo (opcional) i quasi tota la barreja del morter.
  6. Remenem durant 5 minuts i afegim 1 litre i mig d’aigua, un tall de bacallà salat i les verdures tallades. Salpebrem i ho deixem coure a foc lent.
  7. Quan les verdures estan cuites, enretirem el peix i les verdures en una safata i fem l’arròs en el brou que ja teníem. Afegim també una mica de ceba, all i pebre negre picat al mateix brou.
  8. Quan l’arròs estigui a punt, el servim en un bol gran amb una mica de salsa i les verdures i el peix per sobre.

Lokshe (Lokše) – Eslovàquia

lokshe-lokse

Lokshe (Lokše) – Eslovàquia

Els Lokše són pancakes de massa fina i plana, i originalment, es cuinen sense oli en una paella sobre l’estufa. Tradicionalment, és un plat servit amb oca o ànec cuinat però la gent acostuma a menjar-ho en forma d’entrepà.

Molts restaurants no tenen Lokše habitualment però l’ofereixen a la tardor, ja que es considera temporada d’ànec. Es pot trobar també en els mercats de Nadal al Desembre.

Els autèntics Lokše es serveixen amb greix d’oca, o es farceixen amb fetge de la mateixa.

Ingredients

  • 6 patates
  • Una tassa de farina
  • Oli
  • Sal
  • Melmelada amb llavors de rosella

Preparació

  1. Bull mitja dotzena de patates mitjanes pelades fins que es coguin del tot. Deixa-les refredar.
  2. Tritura les patates i afegeix  una tassa de farina juntament amb una culleradeta de sal; barreja-ho tot amb les mans.
  3. Després d’obtenir una massa consistent, fes-ne boles d’aproximadament la meitat de la mida d’una pilota de tennis. Fes rodar les boles finament, preferiblement amb un corró, sobre una superfície enfarinada.
  4. Cuina la pasta en una paella a foc mig i dona-li voltes sovint.
  5. Pots farcir-ho amb dolç o salat, com et vingui de gust!

Joulupiparit o galetes de gingebre – Finlàndia

Joulupiparit o galetes de gingebre – Finlàndia

Les galetes de gingebre, tradicionals de Finlàndia i altres països escandinaus, tenen la seva varietat nadalenca (Joulupiparit) i són exquisides.

Però… per què al nord d’Europa es fan galetes de gingebre? Doncs resulta que el gingebre, que és originari de la Xina, va arribar a Europa a través de la ruta de la seda i a finals de l’Edat Mitjana ja s’elaboraven galetes amb gingebre, però només les podien degustar les persones adinerades, ja que el gingebre era molt car i difícil d’aconseguir. Més tard. els germans Grimm can crear un conte inspirat en les galetes de gingebre: Hansel i Gretel. Et sona? Doncs sovint s’atribueix la popularitat de les galetes de gingebre a aquest conte.

Tot seguit, t’adjuntem una recepta per preparar unes galetes de gingebre boníssimes!

Ingredients

  • Unes 7 tasses (1 kg) de farina
  • 1 tassa de xarop de melassa
  • 1 tassa i 1/4 de margarina (300gr)
  • 1 tassa i 1/4 de sucre (300 gr)
  • 3 ous
  • 1,5 culleradetes de canyella en pols
  • 2 culleradetes de gingebre
  • 1 culleradetes de clau i/o cardamom en pols (opcional)
  • 1 cullerada sopera de ratlladura de taronja (opcional)
  • 3 culleradetes de llevat

Preparació

  1. Portar a ebullició el xarop de melassa i les espècies, afegir la margarina i batre molt bé. Després deixar reposar fins que la mescla estigui freda.
  2. Batre els ous i el sucre i afegir-ho a la mescla anterior.
  3. Després barreges bé el llevat amb una part de la farina, ho afegeixes a la mescla, barreges bé i acabes d’afegir la resta de la farina.
  4. Deixa reposar aquesta massa a la nevera durant un dia sencer.
  5. Quan estiguis a punt per fer les galetes, preescalfa el forn a 200ºC i sobre una capa de farina al pla de treball, escampa la massa amb un rodet (que quedi una làmina d’uns 5 mm de gruix) i comença a donar-li forma a les galetes amb motllos de formes diferents. Els nens i nenes gaudiran d’allò més en aquest procés,… és com fer figuretes de plastilina! Podem fer formes nadalenques: arbre de Nadal, estrelles, etc.
  6. Poses les galetes al forn sobre un paper de forn per evitar que s’enganxin i les deixes coure durant unes 8-10 minuts, depenent del gruix que tinguin. Quan surtin del forn segurament encara estaran una mica toves, però no passa res perquè quan es refreden es posen més cruixents.
  7. Les podem decorar com vulguem, als nens i nenes els hi encanta aquesta part de la recepta 😉

Picana de Navidad – Bolivia

Picana de Navidad – Bolívia

La Picana de Nadal és un dels plats nadalencs per excel·lència de Bolívia. S’anomena “picana” a una manera especial de tallar la vedella, però el nom es va anar fixant a aquesta recepta festiva que es va començar a posar de moda durant el segle XIX. Sembla, però, que en aquell moment s’elaborava d’una manera una mica diferent, amb carn de xai, porc i vedella. Actualment hi ha molta gent que no hi posa xai i en canvi s’hi afegeix pollastre, panses, fruites i altres ingredients al gust dels cuiners/es.

Viatja a Bolívia amb aquesta recepta exquisida!

Ingredients

  • 1 pollastre mitjà
  • 1kg de vedella
  • 1 espatlla de xai
  • 1 formatge fresc mitjà
  • 700gr de tunta o chuño blanco, remullada i pelada
  • 4 patates grans
  • 125 gr de carabassa (anomenada zapallo a Bolívia)
  • 1 choclo (panotxa de blat de moro) per persona
  • 3 pastanagues
  • 1 nap
  • 2 branquetes de julivert i api
  • 3 fulles de llorer
  • 4 alls tendres
  • 1 ceba
  • 1 copa de vi
  • 1 copa de cervesa
  • 1/2 culleradeta de pebre blanc
  • 2 culleradetes de pebre vermell
  • 1/2 culleradeta d’orenga en pols
  • 1 culleradeta d’anís
  • 1 culleradeta de sucre
  • sal al gust

Preparació

  1. Posar la vedella a coure en una olla a pressió amb 1 litre i mig d’aigua i fer-la coure durant 1 hora. Afegir la resta de carn: xai i pollastre, tallada a trossos.
  2. Afegir totes les verdures tallades en juliana i condimentar amb les espècies i herbes.
  3. Quan estigui la carn a mig coure, afegeix les patates i deixa que bullin.
  4. En una altra olla amb força aigua calenta, fer els choclos (panotxes de blat de moro) amb l’anís (embolicat amb una tela) i afegir el sucre.
  5. Dues hores abans, posar en remull la tunta perquè quedi ben suau i després pelar i rentar bé. La tallem per la meitat i la farcim amb un tall de formatge. Després la courem al vapor.
  6. Un cop acabada la cocció de la carn i les patates, afegeixes el vi, la cervesa, l’orenga i ho deixem un moment que torni a arrencar el bull.
  7. Després ja podem servir. En un plat fondo es posa la carn, les verdures i el brou i en una safata a part es serveixen la tunta i el choclo.

Christmas Pudding – Regne Unit

superb-english-plum-pudding

Christmas pudding – Regne Unit

El Christmas Pudding o púding de Nadal és un postre servit tradicionalment per Nadal, que té el seu origen a Anglaterra; aquest a vegades és conegut com el púding de pruna, es refereix a tots els púdings en els que es troba fruita seca entre els seus ingredients.

Tradicionalment, s’hi ocultava una moneda de plata (sis lliures) a l’interior del púding de Nadal. Aquesta moneda portava bona sort a qui se la trobava quan talles el púding.

Ingredients

  • 200g de mantega
  • 200g de sucre
  • 400g de farina
  • 3 culleradetes de llevat
  • 150g de panses (sense llavor).
  • 200g de fruita abrillantada
  • 200g de nous (o ametlles, al gust).
  • 6 ous

Preparació

  1. Bat la mantega amb el sucre fins a aconseguir una crema homogènia i escumosa.
  2. A continuació, afegeix els ous d’un en un tot batent-los molt bé. La massa ha de quedar unida i ben cremosa.
  3. Tamisa la farina amb el llevat, i afegeix-ho a la preparació dels ous mentre els bateu ràpidament.
  4. Seguidament, afegeix les panses, la fruita abrillantada, i les nous picades (o ametlles). Mescla-ho be perquè quedin ben distribuïdes per tota la massa.
  5. Greixa i enfarina un motlle de púding allargat, omple’l fins la meitat (potser la preparació et dóna per a fer dos púdings, depenent del motlle que tinguis), i assegura’t que quedi ben repartit.
  6. Cuina-ho al forn suau preescalfat uns 40 o 50 minuts. Quan passi aquest temps comprova que estigui ben cuit punxant-lo amb un ganivet net. Introdueix el ganivet o un pinxo i si veus que surt completament net és que la massa ja està cuinada.
  7. Desemmotlla-ho i deixa-ho refredar.
  8. Si vols pots cobrir-ho amb una capa de glacé, simplement barrejant de forma enèrgica, sucre en pols amb una cullerada d’aigua i una mica de suc de taronja.

Tiebou dieune – Senegal

Thiéboudiène “arròs amb peix” – Senegal

Pels senegalesos que el celebren, el Nadal és l’ocasió de trobar-se en família i d’organitzar-se per guarnir la taula amb plats tradicionals deliciosos. La cuina senegalesa té molta influència d’altres cultures i es caracteritza per ser senzilla però molt gustosa, en que els principals ingredients sempre són l’arròs, les verdures i el peix.

El Thiéboudiène o “arròs amb peix” és el plat tradicional per excel·lència a Senegal. I per Nadal, els que el celebren, sovint el preparen juntament amb “Pastels”, una mena d’empanadilles de peix i bunyols de coco. La recepta del Thiéboudiène recorda una mica a la idea de la paella, ja que a cada casa la recepta és diferent i cadascú li dona el seu toc personal. Aquí tens una recepta bàsica de Thiéboudiène:

Ingredients

  • 2 talls grans de peix blanc o blau (tallat a filets o peix sencer)
  • 1 tall de bacallà salat
  • 1 kg. d’arròs
  • ¼ kg. de pastanagues
  • 250 gr. de col
  • 125 gr. de carabassa
  • 125 gr. d’albergínia
  • Tomàquet concentrat (250 gr.)
  • 50 gr. de tomàquet natural
  • 125 gr. de iuca
  • 100 gr. de ceba
  • 1 cabeça all
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 175 ml. d’oli
  • 1 manat de julivert
  • 2 fulles de llorer
  • Sal al gust
  • Bitxo (opcional)

Preparació

  1. Fer talls als filets de peix
  2. Picar en un morter l’all, la sal, el pebre en gra, el julivert, el llorer i el bitxo (opcional). Un cop tot ben picat, introduir-ho en els talls que hem fet al peix.
  3. Picar la ceba trossejada, el pebre mòlt i 4 dents d’all en un altre recipient i reservar.
  4. Fregir el peix en una olla, i un cop daurat per fora, afegir-hi el tomàquet concentrat, una mica de bitxo (opcional) i quasi tota la barreja del morter.
  5. Remenem durant 5 minuts i afegim 1 litre i mig d’aigua, un tall de bacallà salat i les verdures tallades. Salpebrem i ho deixem coure a foc lent.
  6. Quan les verdures estan cuites, enretirem el peix i les verdures en una safata i fem l’arròs en el brou que ja teníem. Afegim també una mica de ceba, all i pebre negre picat al mateix brou.
  7. Quan l’arròs estigui a punt, el servim en un bol gran amb una mica de salsa i les verdures i el peix per sobre.

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes!

Mans a la massa i bon profit!

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai