El Puig de la Mola

El gran mirador del Garraf
  • Dificultat: Baixa
  • Edat recomanada: 6 anys i més
  • Distància: 2,43 km
  • Desnivell positiu acumulat: 237 metres
  • Població propera: Olivella
  • Punt de sortida: Can Grau
  • Punt d'arribada: Can Grau

Resum de l'itinerari

El Puig de la Mola és una muntanya de 535 metres d’altura que es troba al Massís del Garraf. Trobem aquest cim entre els municipis d’Olivella, Begues, Avinyonet del Penedès i Olesa de Bonesvalls. Com podràs imaginar, es troba molt a prop de l’Avenc de l’Esquerrà! T’animes a fer el seu itinerari?

L’ascensió del Puig de la Mola és suau i fàcil. És per això que podem recomanar aquest itinerari per nens i nenes que tinguin, com a mínim, 6 anys, ja que tampoc resulta excessivament llarga. En aquest itinerari, els infants podran conèixer les adaptacions al medi que presenten les formacions vegetals del Parc Natural del Garraf, podran aprendre a orientar-se i gaudir dels plaisatges i les vistes!

Fixa't

  • Catas geològiques
  • Torre de guaita contra els incendis forestals
  • Boscos de pi blanc

Descripció llarga

Can grau – Camí de la Serra de les Piques

S’inicia la excursió a Can Grau i es puja pel camí de la Serra de les Piques, que és un sender GR anomenat GR5: Sender dels Miradors (de Sitges a Olesa de Bonesvalls), que passa al costat d’un petit altar dedicat a la Verge i continua endinsant-se per pinedes de pi blanc. Al llarg del camí anem trobant diferents restes de catas geològiques on podrem observar senyals de la vida dels animals del bosc, que baixen a beure aigua i deixen les seves petjades marcades al fang.

Bosc de pins pinyers i sotabosc mediterrani

Quan arribem a un tros de camí asfaltat que gira a la dreta pronunciadament gaudirem d’un dels espais més valuosos del recorregut, un bosc de pins pinyers amb un sotabosc mediterrani molt ben conservat. Aquest tros de bosc té una riquesa enorme de fauna, sobre tot d’ocells de diferents tipus.

La Clota – L’Arboçar de Dalt

D’un revolt del camí que gira a la esquerra surt el corriol definitiu a mà dreta que puja a la Mola; s’ha de travessar una cadena que protegeix del pas de vehicles a motor a aquest altre sender GR92.3: La Clota – L’Arboçar de Dalt. Per aquest corriol ens endinsem en un tram de sotabosc força dens, però a mida que pugem es va obrint fins que es transforma totalment en una màquia mediterrània pura molt interessant, amb una rica fauna d’insectes i aràcnids. Es tracta d’un àrea molt adequada per activitats de exploració de la fauna invertebrada.

Torre de guaita – Puig de la Mola

Quan arribem al cim, tot seguint les marques vermelles i blanques del GR, ens trobem al costat de la torre de guaita contra els incendis forestals. Un cop aquí podem observar una espectacular vista del paisatge del Garraf. Cap al nord es divisa el Montserrat amb una panoràmica única. Aquest és el punt més interessant per fer activitats d’orientació.
La tornada des de la Mola es realitza pel mateix camí.

Mapa i track

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai