El Dia Mundial dels Ocells és una data internacional que se celebra cada any el 5 d’octubre. Aquesta data va ser establerta per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) l’any 1963, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de conservar les aus i el seu hàbitat. Es va escollir aquest dia perquè coincideix amb la migració massiva d’aus que travessen l’hemisferi sud.

Els ocells són essencials per a l’equilibri dels ecosistemes, ja que són pol·linitzadors, dispersos de llavors i depredadors naturals. I, a més a més, són un gran indicador del bon estat dels ecosistemes, perquè la seva presència o absència pot indicar si un hàbitat està en perill o no. Per tant, el Dia Mundial dels Ocells és una data molt important per sensibilitzar sobre la importància de conservar aquestes espècies i els seus hàbitats, ja que, segons la BirdLife Internacional, actualment existeixen més d’11.000 espècies d’aus en perill d’extinció. La destrucció dels hàbitats, l’ús de pesticides, la caça furtiva i el Canvi Climàtic són les principals amenaces per a aquestes.

Aquí tens un recull d’entrades sobre els ocells que t’ajudaran a valorar-los, entendre la seva importància i ajudar-los el màxim possible!

Segueix llegint per veure les entrades sobre les aus!

4 articles per conèixer i tenir cura dels ocells

Què t’han semblat tots aquests articles sobre els ocells? Esperem que amb tota aquesta informació hagi sigut útil per al teu aprenentatge sobre aquesta temàtica! Trobes alguna cosa a faltar? T’agradaria saber alguna cosa sobre els ocells que no és aquí? No ho dubtis! Escriu-nos amb què és el que t’agradaria saber i farem tot el possible per donar-te la informació. Ens apassionen els ocells!

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes socials! 🙂 

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai