Sabies que la fortalesa i muralla del municipi d’Hostalric estan declarades bé cultural d’interès nacional? Es tracta d’un poble impressionat i molt bonic que conserva estructures medievals increïbles, ideal per anar a visitar!
 
Hostalric es troba en un entorn natural privilegiat. Té unes vistes magnífiques a la muntanya del Montseny i al Montnegre. Per tant, el trobaràs molt a prop de la nostra casa de colònies de Can Massaguer! De fet, i de forma més concreta, aquest municipi es troba a dalt d’un turó rodejat per la via romana i el congost del riu Tordera.
 
Des dels seus orígens, Hostalric ha estat un lloc molt estratègic per a l’ocupació humana. Hi ha una primera referència documental sobre un hostal a la zona l’any 1106, quan hi havia el vescomte Guerau! Després, i durant tota l’edat mitjana, es va convertir en el centre administratiu del Vescomtat de Cabrera, i l’any 1243 el vescomte mencionat va decidir que volia fundar una nova vila al turó d’Hostalric, junt amb el castell que ja existia. Quanta història, oi?
 
Però, què podem visitar al municipi d’Hostalric?
  • El Castell: Com ja saps, el castell es troba just al costat d’Hostalric, i és una estructura que es va construir al segle XVIII. El disseny és modern i es tracta d’una fortificació militar, ja que visitant-lo pots trobar un recinte interior, fossat, obres exteriors i camí obert.
  • Les muralles: Antigament, tot el municipi d’Hostalric es trobava emmurallat, però actualment se’n conserva una part que segueix el Camí Ral. En total, pots veure 600 metres de muralla, que s’estén des de la plaça dels Bous fins a la porta de Barcelona.
  • Les torres: Actualment, es conserven 10 de les torres medievals que formen part de la muralla d’Hostalric. Aquestes torres són cilíndriques i semicilíndriques.

Quines ganes de visitar aquest petit poble prop del Montseny i respirar història medieval per cada un dels seus racons, no? Aquí podràs consultar horaris i modalitats de visita.

Per arribar a Hostalric des de la casa de colònies Can Massaguer hauràs d’agafar el cotxe i fer camí per la carretera GI-553. En 12 minuts hauràs arribat!
 
Dins del municipi trobaràs un pàrquing gratuït anomenat “Les Escoles”, on podràs aparcar per visitar Hostalric!
 
Vine a Can Massaguer i gaudeix de la història medieval a la vila d’Hostalric!

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Aquesta entrada està relacionada amb els allotjaments següents

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai