El Turó del Fanxó

Mirador al mar de Castelldefels
 • Dificultat: Mitjana
 • Edat recomanada: 12 anys i més
 • Distància: 1,80 km
 • Desnivell positiu acumulat: 164 metres
 • Població propera: Castelldefels
 • Punt de sortida: Cal Ganxo
 • Punt d'arribada: Cal Ganxo

Resum de l'itinerari

El Turó del Fanxó és una muntanya de 278,9 metres d’altura que es troba molt aprop del municipi de Castelldefels. Per tant, és una excursió que podem fer des de la casa de colònies de Fundesplai, Cal Ganxo! Aquesta és una excursió que podem fer amb nens i nenes de 12 anys cap amunt. És més difícil que totes les altres rutes que ja hem vist del Garraf, per tant, haurem d’anar més preparats!

És l’itinerari ideal perquè els nens i les nenes coneguin com es produeix l’erosió càrstica i quina és la importància de l’aigua en la transformació del paisatge. També podran descobrir quines activitats econòmiques hi ha al Parc Natural del Garraf, com l’abocador i les pedreres.

Fixa't

 • La Roca Negra
 • El Coll de Santa Maria
 • L’abocador del Garraf (Vall de Sant Joan)

Descripció llarga

Cal Ganxo

S’inicia l’excursió a Cal Ganxo, situat a 115 metres d’alçada, i prenem la pista forestal que surt per l’esquerrà de la masia cap a la carena muntanyosa. Pel camí passem per un pinar format de grans pins pinyoners que han crescut a sobre d’una antiga feixa de conreu.

La Roca Negra – Coll de Santa Maria

Per sobre del pinar, trobem la “Roca Negra”, un lloc misteriós que s’utilitza per fer escalada. Continuem pujant fins arribar al “Coll de Santa Maria”, ens adonarem de com el paisatge ha canviat i la pineda ha desaparegut, pararem especial atenció a les formes i colors clars que tenen la majoria de les roques que conformen el Garraf, i descobrirem les restes d’un antiga cova que ens ajudaran a entendre els fenòmens càrstics que tenen lloc al massís. Des de el Coll podrem observar l’abocador del Garraf (a la Vall de Sant Joan) i una de les pedreres situades dins del Parc. L’abocador actualment esta clausurat, tot i que continua tenint una intensa activitat ja que s’està fent la restauració paisatgística de la zona i es recupera el biogàs per la producció d’electricitat.

Turó del Fanxó

Prenem el sender senyalitzat de l’esquerrà i desprès d’una fort pujada arribarem al Turo del Fanxó, situat a 279 metres. Pel camí de pujada ens endinsem en la màquia, formació vegetal predominat al Garraf, on descobrirem les plantes més típiques d’aquest ambient, els brucs, les gatoses, els margallons, etc. Des del cim gaudirem de les fantàstiques vistes del Delta del Llobregat, Castelldefels, l’àrea metropolitana de la ciutat de Barcelona i el litoral mediterrani. El camí de tornada és el mateix fins arribar a Cal Ganxo.

Mapa i track

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai