La Plana Novella

Els jardins de la pau i la tranquil·litat
 • Dificultat: Mitjana
 • Edat recomanada: 12 anys i més
 • Distància: 3,90 km
 • Desnivell positiu acumulat: 280 metres
 • Població propera: Olivella
 • Punt de sortida: Can Grau
 • Punt d'arribada: Can Grau

Resum de l'itinerari

La Plana Novella és una zona del Massís del Garraf molt i molt interessant! En aquest itinerari trobarem infinitats d’elements característics de la zona.

Passarem per la riera de Jafre i veurem el relleu característic calcari i rodó. Però, l’element que t’agradarà més serà el Palau Novella. Es tracta d’un Monestir budista tibetà que es troba al bell mig d’aquesta plana, i que té uns jardins i un llac que et portaran a l’estat de relaxació perfecte!

Fixa't

 • Les Piques
 • La Riera de Jafre
 • La Plana Novella
 • El Monestir budista tibetà

Descripció llarga

Can Grau – Les Piques

Iniciem l’activitat a Can Grau. Sortim caminant per la carretera cap a l’esquerra, vessant avall de la muntanya. En pocs minuts ens trobem de cara amb la granja de Les Piques, on podrem sentir a les ovelles i el gall, mentre deixem a mà dreta unes olivareres recentment plantades.

Cruïlla de les dues rieres

Continuem baixant per la carretera i passem per sota d’un gros pi blanc que dona ombra a un petit espai a la vorera on podrem descansar amb seguretat. Finalment arribem a una cruïlla on s’ajunten dues rieres i la carretera amb un camí.

Rasres a la riera

Agafem el trencall que surt a mà dreta, pel camí que està tallat per una cadena al trànsit de motor i que transcorre pel fons de la riera. Al llarg del recorregut al costat de la riera podrem travessar-la diferents cops i trobarem un munt de rastres dels diferents animals que hi viuen (senglars, guineus, conills, perdius…) marcats al fang.

Les runes d’una masia

Quan arribem a una altra cruïlla, justament on ens trobem amb una paret de roca amb diferents petites balmes, deixem a mà dreta un camí que es dirigeix cap endarrere i arriba a les runes d’una petita masia i a una explotació apícola molt extensa.

Palau Novella

Seguim el camí a l’esquerra al costat de la cinglera calcària. Sovint ens surt un corriolet vessant amunt cap a la dreta. Aquest camí arriba a la pista que ens deixa directament darrera del Palau Novella. Aquest edifici és una antiga masia reedificada en època modernista (1890), i que va ser residència familiar i colònia agrícola, però que ara és un museu i monestir tibetà budista. Consta d’uns jardins i un llac per gaudir del silenci i la pau per poder meditar i orar. També hi ha una estopa i un recinte d’oració  amb els típics rotllos giratoris d’oració.
Per tornar a Can Grau ho farem pel mateix camí.

Mapa i track

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai