La Torrota de Vacarisses

el mirador de Montserrat
 • Dificultat: Baixa
 • Edat recomanada: 4 anys i més
 • Distància: 2,41 km
 • Desnivell positiu acumulat: 92 metres
 • Població propera: Vacarisses
 • Punt de sortida: Residència el Serrat (Vacarisses)
 • Punt d'arribada: Residència el Serrat (Vacarisses)

Resum de l'itinerari

Vacarisses neix amb la construcció de La Torrota i del Castell de Vacarisses, del qual no se’n conserva cap litigi. En aquesta excursió de descoberta de l’entorn caminarem per la carena fins arribar a La Torrota de Vacarisses, des d’on tindrem una vista excepcional de Montserrat i de tota la Vall.

Per fer aquesta excursió, de nivell apte per a tots els úblics, haurem d’agafar els cotxes i conduir fins al principi del poble de Vacarisses, començant a caminar des de la residència Serrat.

Fixa't

 • Conglomerat
 • Rastres d’animals de bosc
 • Flora mediterrània
 • Senyalització de senders: GR’s, PR’s i senders locals
 • Plantes aromàtiques
 • Torres de vigilància

Descripció llarga

Agafem el camí sense asfaltar on hem aparcat els cotxes i després de caminar uns metres veurem que ràpidament es converteix en una pista forestal. Seguim la pista sense deixar-la i al cap de poc trobarem una indicació que ens marca La Torrota a l’esquerra: agafem aquest sender fins arribar a la carena.*

Un cop dalt la carena, en el punt on hi ha una torre elèctrica, girem a l’esquerra sense deixar el camí. Ens trobarem un tros abans d’arribar on hi ha una petita grimpada. Si l’excursió es fa amb els més petits i no poden fer-la, hi ha un camí alternatiu a mà esquerra que voreja i ens porta igualment al cim.

Des de l’estratègica localització de la Torre de Vacarisses s’albira Montserrat, les valls de Rellinars i Vacarisses i la fondalada del torrent de la Xoriguera. Antigament era un lloc de guaita estratègic per prevenir les ràtzies sarraïnes procedents de l’altra banda del riu Llobregat. Servia per la vigilància i també per la transmissió òptica amb altres torres, com la de Montserrat o la de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Per iniciar la tornada desfem el camí fins a la torre elèctrica, punt on continuem en línia recta enlloc de baixar. Passarem pel costat d’un dipòsit d’aigua, situat en una zona amb bastantes plantes aromàtiques (principalment farigola i algun cap d’ase o romaní dispersat). Uns metres més endavant veurem una pista forestal de terra que devalla en direcció a l’inici de l’excursió.

Agafem la pista de terra i comencem a baixar. Després de trobar-nos alguns revolts i d’anar baixant progressivament ens trobarem amb l’últim gir en forma de U (pràcticament de 180º): seguim baixant uns quants metres, ara amb una pendent més pronunciada, i  arribarem al cartell que hem trobat al principi i que ens indica la pujada a la Torrota per la zona de grimpada. Desfem l’últim tram de pista forestal i arribem a la zona d’aparcament on hem deixat els vehicles (si tenim sort i fem la sortida a mitjans/finals d’estiu, veurem que a banda i banda de la pista forestal hi ha uns quants esbarzers ben desenvolupats i farcits de mores, si ningú n’ha agafat abans!).

* Si les famílies van amb infants molt xics, potser és millor pujar i baixar per la pista principal de terra, deixant la indicació de la Torrota a la nostra esquerra i seguint pujant. Un cop arribats al dipòsit d’aigua cal tenir controlats als menuts i menudes, ja que fins a La Torrota hi ha un parell d’espais de grimpada o amb precipici al costat.

Mapa i track

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai