Les arts i els treballs manuals poden ser una forma divertida perquè els infants aprenguin noves habilitats, i una opció popular és decorar i pintar pedres! És un tipus d’art prou simple perquè els nens i nenes més petites de la casa puguin participar. T’assegurem que al·lucinaràs amb els resultats finals, ja que es tracta de decoracions molt boniques que pots col·locar en qualsevol punt de casa, o a la seva habitació.

Hi ha moltes formes de decorar pedres. En aquesta entrada et mostrarem què és l’art de decorar pedres, com pots involucrar-hi als infants i algunes idees perquè les pugueu practicar a casa. La veritat és que pot ser una activitat molt divertida tant pels nens i nenes com pels adults! A més a més, permet als infants ser creatius i exercitar el seu cervell!

Descobreix l’art de decorar pedres!

  • Què és l’art de decorar pedres?

L’art de decorar i pintar pedres no és cap novetat, sinó que es remunta a l’època prehistòrica on es va començar a practicar l’art rupestre. Així doncs, al llarg de la història s’han trobat moltes roques i pedres amb diferents tipus de pintura i decoracions, depenent del tipus de cultura que hi havia en les societats i en cada moment! Per tant, podem dir que és una activitat que travessa tota la línia del temps cronològica i totes les generacions que han viscut al nostre planeta! Les pedres i roques són un llenç perfecte per poder fer art! I no només això… Aquesta pràctica pot fer volar la imaginació dels infants, creant obres d’art amb diferents significats, diferents motius, i diferents funcions. Podem pintar pedres per crear el joc del tres en ratlla, o podem decorar roques per posar-les al nostre jardí, per exemple.

  • Com decorar les pedres – consells

Decorar i pintar pedres no és tan fàcil com sembla! Has de tenir uns quants aspectes en compte, com per exemple que aquesta sigui prou llisa perquè puguem dibuixar i pintar per sobre. Segueix els consells que et marquem a continuació per crear una obra d’art increïble!

Busca roques vora els rius i el mar. D’aquesta manera segur que n’aconsegueixes algunes amb textura llisa, que seran més fàcils de decorar i pintar.

Neteja i seca superbé les pedres abans de posar-te mans a l’obra!

Utilitza un llapis per dibuixar sobre la pedra l’esborrany de la teva obra artística.

Les pintures que pots utilitzar són les acríliques i les temperes, ja que són resistents a l’aigua i molt duradores.

Si no tens pintures a casa, fes servir retoladors permanents: el resultat serà igual d’espectacular!

Si vols utilitzar pintures – com hem dit anteriorment – per decorar-les, recorda fer un parell de capes de pintura i deixar-les assecar molt bé entre cada passada.

També pots fer ús d’adhesius per decorar les pedres. Adhesius de formes geomètriques, flors, animals, etc.

Un cop hagis finalitzat la teva obra d’art a la pedra, passa-li una capa de vernís perquè sigui molt resistent i es mantingui bé durant molt de temps!

  • Idees per a decorar pedres

Esperem que tots aquests consells i idees t’hagin servit per inspirar-te i fer les millors obres d’art en pedres amb els més petits i les més petites de la casa. Fes una foto i comparteix-la amb nosaltres a Instagram!

 

Tens més ganes de fer manualitats?

close

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Ja que estàs per aquí....

En la situació actual, els infants i joves necessiten, més que mai, activitats de lleure educatiu amb els amics i amigues i a la natura.

A Fundesplai tenim la determinació de donar l'oportunitat a totes les nenes i nens de Catalunya de poder gaudir del lleure educatiu de qualitat a través del temps educatiu del migdia, les activitats extraescolars, les activitats als esplais, les excursions a la natura, les colònies escolars, els caps de setmana en família...

Ajuda'ns a fer-ho possible!

Fes un donatiu

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai