La papiroflèxia – o origami – és un art que va néixer a la Xina i a Japó. De fet, és interessant veure com, arran de la invenció del paper a la Xina i la integració del mateix al Japó, sorgeixen aquestes escultures doblegant el paper ja en el segle VI i comencen a formar part de la tradició japonesa. Amb aquest art es poden obtenir figures de formes molt variades i superoriginals! A més a més, hi ha molts tipus de tècniques de papiroflèxia com el Kusudama, el Pureland, el Tessel·lat, etc.

En aquesta entrada t’ensenyarem diverses figures amb la tècnica de papiroflèxia clàssica, ja que és la més senzilla de totes! I ja que estem en l’època de Nadal, farem figures amb aquesta gran temàtica: un arbre de Nadal, el pare o la mare Noel, un mitjó nadalenc i una campana! De segur que quan acabis de crear aquestes escultures de paper les podràs utilitzar per decorar la teva llar o el teu arbre de Nadal i li donaràs un ambient molt més festiu!

Amb aquestes figures decoratives de paper podràs decorar la casa de manera sostenible, ja que el paper es pot reciclar fàcilment. I a més a més, la papiroflèxia o origami és una manualitat super entretinguda per fer amb els nens i nenes,… una d’aquestes activitats d’interior ideal per als dies de pluja o les tardes fosques d’hivern,… prova-ho en família i veuràs que xulo 😉

Estàs a punt per doblegar papers?

1. Arbre de Nadal amb papiroflèxia

Agafa un paper de color verd (o del color que vulguis que sigui l’arbre), unes tisores, i estaràs a punt per seguir els passos que et marquem al vídeo següent! Ja veuràs com acabes creant un arbre de Nadal espectacular que podràs posar a qualsevol prestatgeria de casa teva per tenir més decoració nadalenca! Un consell: per anar seguint els passos amb tranquil·litat recorda que pots disminuir la velocitat de reproducció o anar fent pauses quan sigui necessari. Endavant!

2. Campanes amb papiroflèxia

Si hi ha un element que defineixi les festes de Nadal són les campanes: les trobem a les portes de totes les cases, penjades als arbres de Nadal i a les finestres. I què és el millor de tot? Que les campanes simbolitzen l’alegria de l’arribada de Nadal i l’any nou! Aquí tens un vídeo amb un tutorial on expliquem pas a pas com fer campanes de Nadal de paper per decorar la teva llar.

3. Mitjons nadalencs amb papiroflèxia

Vols que el pare o la mare Noel, els Reis o les Reines Magues et portin caramels o xocolata? Aleshores és moment per preparar mitjons de papiroflèxia per penjar-los a la xemeneia o les finestres de casa! Aquest tutorial que veuràs a continuació és molt senzill, però és important que el duguis a terme amb un full de paper o cartolina amb estampats diferents per les dues cares, així et serà més fàcil de seguir i el resultat serà més potent.

4. El Pare o la Mare Noel amb papiroflèxia

La figura del pare o la mare Noel amb papiroflèxia és potser la més complicada de les 4 que et mostrem en aquesta entrada. No obstant això, és molt i molt accessible! Hem triat especialment aquesta figura que és asexuada perquè cadascú se senti lliure d’assignar-li el gènere que vulgui… Has pensat mai que el Pare Noel pot ser una Mare Noel? Incorporem la igualtat de gènere també al Nadal! Ah… i recorda: és important que el paper sigui diferent per les dues cares per tenir uns resultats òptims. Endavant!

Et recomanem també aquests articles, especialment escrits per a les dates nadalenques:

Si t’ha agradat l’entrada, comparteix a les xarxes i entrena’t en l’art de l’origami amb els teus fills i filles 😉

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai