Ja estàs pensant en quins regals faràs aquestes festes? Et volem ajudar amb una idea súper interessant: Per què no provar de fer regals sostenibles i reciclats?

Sí, ja ho sabem, de vegades pot semblar que aquests regals no són tan bonics o divertits com altres, però t’assegurem que no és així! Hi ha moltes formes creatives de fer regals sostenibles que, a més, seran únics i originals. I el millor de tot, contribueixen a preservar el medi ambient del nostre planeta.

A més a més, estem parlant de dates en què consumim moltíssim i generem també molta brossa, per tant, és important recordar que podem reduir el nostre impacte ambiental i la nostra petjada ecològica si escollim regals sostenibles. Així que si vols unir-te a la lluita contra el canvi climàtic, segueix llegint el nostre article! Aquesta vegada et presentem 15 propostes per fer regals sostenibles a Nadal.

També et recomanem:

19 decoracions de Nadal sostenibles

10 idees per un Nadal amb valors i salut

 

Pintar tasses fetes amb argila

1. Una caixa de llavors de jardineria o eines i planter per a hort

Posar plantes a la nostra vida sempre és una bona opció! Pots regalar una caixa de llavors de plantes ornamentals, o plantes aromàtiques i medicinals per posar al balcó o terrassa,…. o planter per a l’hort… o eines, testos, taules de cultiu per fer un hort al balcó.  Tot això són regals sostenibles amb els que podràs ajudar a les teves amistats i familiars a tirar endavant amb un projecte d’hort urbà, a la terrassa, pati o balcó i contribuiràs al seu benestar i també a la salut planetària 😉

Descobreix la nostra guia per fer un hort

Com fer un hort al balcó i posar-lo ben bonic

2. Galetes fetes a casa amb ingredients ecològics i sostenibles

Aquest any pots provar de donar-li un toc especial a les galetes de tota la vida i fer-les amb ingredients ecològics i sostenibles! Segur que es converteixen en un regal únic i molt original, ja que pots utilitzar la forma de les galetes per personalitzar-les com tu vulguis. Segur que la persona que rep aquestes galetes quedarà molt sorpresa. Només de pensar en l’olor que despendran ja ens està donant moltes ganes de provar-les!

Galetes de gingebre finlandeses

Galetes de civada

Galetes de mandarina amb xocolata

3. Una activitat a la natura

Què tal si, en comptes de comprar regals materials, regalem a la nostra família o amics i amigues una experiència a la natura? Gaudir de la natura és molt important, sobretot pels beneficis que aquesta ens pot aportar! Així, doncs, pots regalar un “val per un cap de setmana en família a la natura”. Tenim clar que aquest tipus de regal es poden convertir en una experiència increïble! I a més a més, estaràs reduint el teu impacte ambiental, ja que no estaràs fent cap regal material.

4. Un joc de tasses fetes a mà amb ceràmica o argila

En comptes de comprar regals produïts en massa en una fàbrica, podem optar per comprar alguna cosa que sigui feta a mà i, per tant, única. Un exemple molt maco pot ser un joc de tasses de ceràmica o argila. D’aquesta manera, no només estaràs donant suport al treball d’artistes locals, sinó que també estarem reduint el nostre impacte ambiental en triar un regal que no requereix gran quantitat de recursos per a la seva producció. Ah! I si t’animes… també pots provar de crear aquest regal amb les teves mans! Agafa un tros de ceràmica o d’argila i crea una tassa, deixa que se sequi i pinta-la amb els colors que més t’agradin!

5. Raspalls de dents de bambú

Un joc de raspalls de dents fets de bambú pot ser un regal pràctic i útil que, a més a més, és sostenible. El bambú és un material renovable i biodegradable, el que significa que no contribueix a la contaminació del medi ambient i es pot descompondre de manera natural sense causar danys. Creiem que és una manera genial de mostrar el nostre compromís amb l’ecologia aquest Nadal! I per què no, acompanyar-ho d’un potet de pasta de dents casolana?

6. Un joc de diverses canyetes fetes de bambú

Seguint amb la idea anterior, una bona idea també pot ser regalar canyetes de bambú als teus familiars, amics o amigues! Com ja t’hem explicat, el bambú és un material molt interessant, ja que és renovable i biodegradable, i això significa que no contribueix a la contaminació ni l’acceleració del canvi climàtic: es descompon de forma natural sense causar cap mal. Realment es tracta d’una manera molt xula de mostrar compromesos amb el medi ambient mentre estem fent un regal ben original!

7. Un cistell amb productes sostenibles i locals

Un aspecte a tenir en compte a l’hora de fer un regal també pot ser la proximitat! És a dir, que podríem comprar o fer un regal per als nostres éssers estimats que sigui de productes locals. Per exemple, si fas una cistella i l’omples de productes de proximitat, sostenibles i de temporada, segur que serà un regal inoblidable! A més a més, estaràs contribuint a la conservació del medi ambient i a l’economia circular! Pot ser roba local, artesania local, fruites i verdures locals, productes de segona mà,…

8. Una bossa de tela reutilitzable o totebag

Les totebag s’han posat de moda! Són bosses de tela reutilitzables que tenen funcions infinites! Pots anar a fer la compra de proximitat amb ella, transportar llibres, etc. I és per això que es converteix en un regal ideal! Triar una bossa que es pot reutilitzar és perfecte per incentivar que les persones del nostre voltant no utilitzin plàstics! A més a més, aquests tipus de bossa es poden personalitzar. Pinta sobre la totebag o fes-li un bordat, segur que al teu familiar, amic o amiga li encantarà!

9. Un kit de plantes aromàtiques i medicinals

Una altra idea molt interessant és crear un kit de plantes medicinals per al teu amic o amiga invisible! De fet, pots aconseguir-ne en herbolaris especialitzats o preparar-les a partir de les que tinguis al balcó o terrassa. No saps quines plantes pots triar? Aquí et deixem una petita guia amb totes elles i les funcions que tenen, i no només això, també les aplicacions que es poden fer amb elles. Un regal molt original, no creus?

Aquí et deixem algunes idees de regals súper xulos que pots fer a casa a partir de plantes aromàtiques:

Com fer bossetes d’olor amb plantes aromàtiques

Com fer oli aromàtic per cuinar

Com fer sabons de glicerina

Com fer oli de massatge

Com fer crema hidratant d’aloe vera

10. Un conte o llibre sobre la natura

Ho tenim clar! Sempre encertaràs si regales un llibre/conte a un/a familiar, amic o amiga! Però donem-li una petita volta: què tal si regalem un llibre que apropi a la natura? Sí, sí, un llibre sobre la natura pot ser un regal molt divertit i educatiu! I si els trobes de segona mà, estaràs afavorint la reutilització i l’economia circular 😉 Mira aquí la nostra llista de 30 Contes per estimar la natura, segur que t’ajuda a escollir el que vulguis regalar! O potser t’agraden més altres temes relacionats amb la sostenibilitat?

30 contes per estimar la natura

31 contes sobre el mar

25 llibres de receptes per cuinar amb nens i nenes

100 contes sobre l’alimentació saludable i sostenible

13 llibres imprescindibles sobre alimentació sostenible i saludable (joves i adults)

11. Una caixa niu feta per tu (DYI)

T’agrada fer bricolatge? Doncs prepara les eines i construeix una caixa niu per a ocells o per a ratpenats per regalar a les teves amistats o familiars! La pots personalitzar tan com vulguis perquè la puguin posar a la terrassa o jardí i contribuir al benestar d’espècies que ho passen malament durant l’hivern. I ho podries acompanyar amb una menjadora per a ocells! Sabies que l’hivern és la millor estació per col·locar caixes niu o menjadores? Endavant, doncs!

Com fer caixes niu per a ocells

Com fer caixes niu per a ratpenats

12. Un compostador o vermicompostador

També pots regalar un compostador o vermicompostador a aquelles persones que ja sàpigues que volen contribuir a reduir la seva petjada ecològica. Els compostadors són més adients en jardins o patis i els vermicompostadors es poden posar fins i tot en un balcó. El compostatge ajuda a reduir els residus orgànics i és un procés amb el que podem obtenir un adob fantàstic per a les nostres plantes!

Guia de compostatge domèstic

13. Una entrada a un museu, exposició o escape room

Regalar experiències és un èxit assegurat! Una entrada a un museu, una exposició o una escape room per anar en família és un gran regal sostenible, i si a més a més, triem exposicions o experiències sobre la temàtica, encara més! Per exemple, l’exposició MENJAR, ACTUA, IMPACTA, segur que deixarà als teus familiars i amics i amigues ben bocabadats! I si a més ho combines amb una sessió de escape room, encara serà un regal més rodó!

Descobreix la escape room “escape food 2050” i la versió infantil “escape food junior”

Et recomanem l’exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA sobre l’alimentació saludable i sostenible

16 museus ideals per a nens i nenes a Barcelona i voltants

Visita el CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins) en família

14. Pedres, petxines o cargoles pintades

T’agraden les manualitats? Doncs anima’t a decorar pedres, petxines o cargoles, amb decopatch o amb pintura especialitzada, et quedaran genials! I són un regal fantàstic per a l’amic invisible o les festes nadalenques! Amb pedres, petxines o cargoles pots fer un munt d’obres d’art súper decoratives que deixaran impressionats els teus familiars i amics i amigues!

Com decorar pedres o petxines

15. Productes de neteja sostenible fets a casa

I finalment, també et proposem que t’animis a crear un kit de productes de neteja sostenible fets per tu. Si els poses en ampolles boniques i una cistella amb estil, segur que triomfaràs amb la idea i potser animes als teus familiars i amics i amigues a continuar fabricant-los a casa a partir d’ara 😉

11 productes de neteja sostenible per fer a casa

Esperem que, després d’haver llegit aquest article, hagis trobat algunes idees interessants per fer regals sostenibles durant aquestes festes.  Realment hi ha moltes formes creatives de fer regals que no només són bonics i originals, sinó que també contribueixen a preservar el medi ambient!

Així que, si vols seguir lluitant contra el Canvi Climàtic, pots considerar fer regals d’aquest estil! Ara sí, bones festes!

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai