Avui et venim a parlar d’un fenomen astronòmic que no et pots perdre! Es tracta d’una pluja d’estels que normalment és visible durant les nits entre el 10 i el 14 d’agost (depenent de l’any). Aquesta pluja d’estels és anomenada Perseids, però es coneixen popularment com les Llàgrimes de Sant Llorenç. En realitat, es tracta de pols il·luminada del cometa 109P/Swift-Tuttle que s’allarga en forma de cues amb un caràcter fugaç, cosa que atorga una gran espectacularitat a l’observació d’aquests.

Les partícules que formen aquesta pols il·luminada que t’hem anomenat abans són molt i molt petites. De fet, no arriben a fer 2 mil·límetres de gruix. I són aquestes partícules les que es cremen pel fregament de 50 i 70 quilòmetres per segon que tenen a l’alta atmosfera. Increïble, veritat? És una oportunitat perfecta per fer alguna cosa diferent i observar un fenomen que no veiem normalment!

Segueix llegint per saber els trucs que t’ajudaran a veure millor els Perseids!

Trucs per poder veure les Llàgrimes de Sant Llorenç:

  • Situa’t a un lloc que tingui poca contaminació lumínica. D’aquesta manera podràs veure el cel molt millor. També tens l’opció d’anar a l’Observatori Fabra de Barcelona, des d’on veuràs aquest fenomen astronòmic d’una forma espectacular!
  • Evita estar dins d’una ciutat o a la platja, ja que no hi ha una foscor total. Intenta anar al camp i llocs amb menys població.
  • Busca les altures. Com més a dalt pugis una muntanya, menys contaminació lumínica tindràs a l’hora d’observar el cel.
  • Si tens una càmera reflex, no dubtis en agafar-la! Posa una exposició alta (de 15 o 30 segons) i veuràs quina sorpresa si aconsegueixes fotografiar aquest fenomen.

Ja estàs preparat/da per veure els Perseids d’aquesta nit? Si aconsegueixes fer fotografies a aquest gran fenomen, no dubtis en compartir-les amb nosaltres! Ens encantarà veure el resultat.

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes!! 😉

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai