Alguna vegada has visitat el Monestir de Sant Joan de les Abadesses? Es troba molt a prop de la casa de colònies Mas Cabàlies i es tracta d’una joia arquitectònica situada al cor de la comarca del Ripollès! Es va fundar l’any 887 per Guifré el Pilós, del qual també podeu anar a veure el monument dedicat a la seva memòria i història.

Aquest edifici destaca per la seva arquitectura romànica, amb elements gòtics que es van afegir més tard. L’església, consagrada l’any 1150, impressiona a simple vista, ja que té una nau única amb volta de canó i el seu absis es semicircular. Però hi ha un altre element dins d’aquest monestir que no et pots perdre: el conjunt escultòric del Santíssim Misteri, una obra mestra d’art medieval català que representa a crucifixió de Crist.

Veuràs que quan visitis el Monestir de Sant Joan de les Abadesses faràs un viatge en el temps, un recorregut per la història i l’arquitectura que et captivarà per complet si ets amant de la cultura i la història. A més a més, aquest monestir es troba en un entorn totalment privilegiat, amb la bellesa natural del Ripollès, ideal per complementar amb rutes de senderisme! Sabies que des del Monestir es poden fer altres rutes i visitar el Sender de la Mallerenga d’aigua?

COM ARRIBAR-HI?

Per arribar al Monestir des de la casa de colònies de Mas Cabàlies només calen 10 minuts en cotxe, seguint la carretera GIV-5211 direcció Sant Joan de les Abadesses.

Podràs aparcar sense problemes al voltant del municipi de Sant Joan de les Abadesses per després anar caminant fins al monestir!

Per arribar-hi a peu des de la casa de colònies Mas Cabàlies, consulta aquest itinerari a peu que et proposem.

Monestir de Sant Joan de les Abadesses, fotografiat per PMRMaeyaert
Monestir de Sant Joan de les Abadesses, fotografiat per Jordiipa
Santissim Misteri, fotografiat per PMRMaeyaert 2

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Aquesta entrada està relacionada amb els allotjaments següents

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai