Aquesta vegada venim a parlar-te d’una torre catalogada com a bé cultural d’interès nacional, construïda a la vora d’un petit altiplà, sobre la riera de Cardona, a la comarca del Solsonès: La Torre de Riner, que es troba a uns 30 km aproximadament de la nostra casa de colònies La Rectoria de La Selva i La Pinassa!

La Torre de Riner, antigament un castell, compta amb les primeres documentacions l’any 1013. La seva construcció data durant els segles XII o XIII. Ara bé, els documents mencionats indiquen que hi va haver un conflicte sobre el domini del castell entre el senyor Ponç de Cervera i el castlà Pere de Riner. Sabem que aquesta disputa es va resoldre l’any 1142 amb una convivència entre ambdues parts! Amb el pas dels anys Pere de Riner i Ponç de Cervera van acabar desvinculant-se i el comte d’Urgell va cedir el domini del castell al vescomte de Cardona.

Es tracta d’un edifici de planta rectangular, amb una longitud aproximada de 15 metres. Si hi vas, podràs entrar a l’interior de la Torre i pujar fins a trobar una finestreta que et mostrarà unes vistes espectaculars dels boscos frondosos de la comarca del Solsonès!

No tindràs cap problema per aparcar el cotxe. La Torre de Riner es troba en un lloc bastant aïllat, però té molt d’espai al seu voltant per deixar el cotxe aparcat sense cap mena de problema.

Sortint de La Rectoria de La Selva i La Pinassa hauràs d’agafar la carretera C-55, que passa per Navès i Sant Ponç fins a arribar a la carretera C-26, que et portarà fins a la torre.

Si fas una estada a la Rectoria de la Selva, no t’oblidis de visitar aquesta gran torre!

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Aquesta entrada està relacionada amb els allotjaments següents

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai