Guifré el Pilós és un dels comtes més rellevants del segle IX a Catalunya i va ser el precursor de la senyera, l’actual bandera que simbolitza Catalunya! Va ostentar els títols de comte de Cerdanya, d’Urgell, de Barcelona, de Girona i de Besalú. Aquest monument fa honor a aquest destacat personatge històric, i es troba a només 5 km de La Rectoria de La Selva i La Pinassa.

Després de la revolta d’Aissó i la incursió musulmana d’Abrí Marwán el 827, el centre de Catalunya es va trobar totalment despoblat i devastat. Va ser Guifré el Pilós qui va liderar el repoblament d’aquesta zona catalana, iniciant-lo a la Vall de Lord entre els 872 i 878 i posteriorment dirigint-se cap al Ripollès, Osona i el Bages, establint la frontera amb els sarraïns entre la conca del riu Llobregat i el riu Segre. A més a més, també va fundar el monestir de Ripoll l’any 879.

No obstant això, el més interessant és com, sense adonar-se’n, va crear l’escut de Catalunya, la senyera! Perseguint a Llop Ibn Muhammad, el governador de Lleida que havia incendiat el Castell d’Ora, aquest li va fer una emboscada i li va clavar una llança. Així doncs, Guifré el Pilós va ser ferit de mort, i la llegenda diu que quan Lluís el Pietós es va trobar aquesta situació, va decidir tacar els seus dits amb la sang del comte i va crear quatre barres vermelles a sobre del seu escut!

Hi ha aparcament just al costat del monument! S’anomena Aparcament Vall d’Ora i està situat exactament a 25 metres de l’anomenat monument.

Sortint de La Rectoria de La Selva i La Pinassa hauràs d’agafar la carretera que gira a l’esquerra i seguir aquest camí, que passa per Casafont i la rasa del Fornell fins a arribar al pàrquing.

T’esperem a la Rectoria de La Selva per anar a visitar aquest monument tan especial!

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Aquesta entrada està relacionada amb els allotjaments següents

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai