Sabies que dins la comarca del Solsonès existeix un riu (afluent) d’aigua salada que desemboca al riu Segre? Així és! La Ribera Salada rep aquest nom perquè un dels corrents que l’originen, concretament el Riu Fred, neix de diverses fonts en terrenys formats per sals del Triàsic. Increïble oi? A més a més, sempre s’ha dit que és el riu més net de tota Catalunya!

Aquest riu es pot visitar des de diferents punts de la seva llargada, però nosaltres et recomanem anar a visitar-lo des del Pont del Clop, situat a uns 40km de la casa de colònies de La Rectoria de La Selva i La Pinassa! Des d’allà podràs aprofitar per banyar-te al riu, tot i que es tracta d’una aigua molt i molt freda! Una de les particularitats més interessants de banyar-te en aquest riu és que com és salat, com dèiem anteriorment, estàs flotant tota l’estona i no pots enfonsar-te de cap manera, ja que té quasi el mateix nivell de sal que la Mar Morta!

Si decideixes pujar una mica més el riu, podràs arribar a una zona anomenada Aigüesjuntes, que és el lloc on s’ajunten el Riu Fred i la Ribera d’Odèn. Si et poses en el lloc correcte, aconseguiràs posar un peu en aigua freda i un altre en aigua calenta!

Hi ha un descampat tot just passant el Pont del Clop que està habilitat perquè puguis deixar el teu cotxe i gaudir d’un bany o de les vistes de la Ribera Salada!

En cotxe, podràs arribar a través de la carretera C-26 en direcció a Bassella, i hauràs d’agafar el desviament on comença la carretera LV-4011 en direcció a Cambrils i Montpol.

Recordeu que cal respectar l’entorn, no molestar la fauna i la flora i no deixar deixalles. Vegeu aquí les nostres recomanacions de seguretat per als banys de riu.

Gaudeix de la natura més propera a la Rectoria de la Selva i La Pinassa!

Aigüesjuntes de La Ribera Salada, al Solsonès

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Aquesta entrada està relacionada amb els allotjaments següents

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai