Les Mines d’Ogassa, un llegat històric de la comarca del Ripollès, són un destí fascinant que convida a submergir-se en el passat miner de la regió! Des de la nostra casa de colònies, Mas Cabàlies, les Mines d’Ogassa es troben a una distància curta, oferint així una excursió emocionant per explorar durant la teva estada familiar o en grup a Mas Cabàlies!

Aquestes mines van ser descobertes durant el segle XVIII per un pagès, que va veure que hi havia unes pedres negres que tenien poder calòric i que es començaven a conèixer a tot arreu com a font d’energia: el carbó. És per això que a partir de l’any 1838 les grans companyies mineres van començar a explotar aquestes mines, fins a l’any 1967 que és quan va tancar l’última mina. Avui dia, les restes de les instal·lacions mineres, les cases dels miners i les boques de les mines encara es conserven. Per tant, es converteix en un indret meravellós per visitar en família i conèixer la història del Ripollès.

Vols visitar les mines? L’ajuntament d’Ogassa hi organitza visites guiades dissabtes i diumenges.

Vista del museu de les mines d'Ogassa
Accés a una de les mines d'Ogassa

Durant les visites guiades, podreu endinsar-vos a les mines fent un recorregut d’uns 200 m per veure com és el tunel per dins. També es pot visitar el museu miner, molt didàctic per als infants i interessantíssim per a tothom.

A més a més del valor històric de les Mines d’Ogassa, aquestes també t’oferiran un entorn natural impressionant, amb vistes panoràmiques a les muntanyes i el paisatge pintoresc del Ripollès

Com arribar-hi?

Els camins que envolten les mines són ideals per practicar senderisme i gaudir de la bellesa natural. És per això que hem preparat una excursió que té el punt de sortida a la casa de colònies de Mas Cabàlies i arriba al poble d’Ogassa passant per aquestes famoses mines. No oblidis donar-li un cop d’ull si t’animes a venir en família!

Si prefereixes venir en cotxe, només hauràs d’agafar la carretera GIV-5211 i conduir durant 6 minuts per arribar a les mines!

Si vols conèixer la història d’Ogassa, no ho dubtis, t’esperem a Mas Cabàlies!

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Aquesta entrada està relacionada amb els allotjaments següents

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai