La Ruta del Ferro de Girona és una de les vies verdes més emblemàtiques de Catalunya, situada a la comarca del Ripollès. Aquesta ruta cicloturística segueix el traçat de l’antiga via ferroviària que unia Ripoll amb Ogassa, i ofereix als visitants una manera única de gaudir dels paisatges espectaculars i de la història tan rica que té aquesta regió. Que bé poder tenir aquesta ruta tan a prop de la nostra casa de colònies de Mas Cabàlies!

La ruta comença a Ripoll, una ciutat amb un important patrimoni cultural, incloent-hi el famós monestir de Santa Maria de Ripoll. Des d’aquí, el camí de 12 quilòmetres transcorre suaument fins a Sant Joan de les Abadesses, passant per paisatges verds i boscos frondosos. Aquesta ruta és ideal per a ciclistes de tots els nivells, ja que és majoritàriament plana i molt ben senyalitzada.

A Sant Joan de les Abadesses, podràs visitar el Monestir de Sant Joan (url al pit), un impressionant edifici romànic amb molta història i una escultura impressionant! La ruta continua cap a Ogassa, on descobriràs les antigues mines de carbó que van donar vida a la línia ferroviària. El recorregut és perfecte per fer en família, ja que és accessible i ofereix múltiples punts d’interès al llarg del camí.

Com arribar-hi?

Arribar a la Ruta del Ferro des de la casa de colònies Mas Cabàlies és molt fàcil. En cotxe, només has de seguir la GIV-5211 i la N-260 fins a Ripoll, un trajecte d’uns 20 minuts. Un cop allà, pots agafar les bicicletes i començar la teva aventura sobre dues rodes. De totes maneres, pots començar la ruta des d’Ogassa i anar fins a Ripoll, també! D’aquesta manera serà més fàcil arribar a Ogassa des de la casa de colònies!

Podràs aparcar el cotxe dins el municipi de Ripoll sense problema. Al punt perfecte on vulguis començar la via verda!

Ruta del Ferro i Carbo, fotografai extreta de Viquipedia

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Aquesta entrada està relacionada amb els allotjaments següents

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai