La Presó de Busa – El Capolatell és un dels espectacles visuals més macos que hem vist mai dins l’itinerari de “Miradors de Busa! Aquesta “presó” es troba a la comarca del Solsonès, i es pot realitzar una excursió des de la nostra casa de colònies de La Rectoria de la Selva i La Pinassa per arribar-hi!

Veuràs que la presó de Busa és una mena d’illa de pedra que es troba aïllada. De fet, només pots arribar-hi a través d’un pont de ferro que indica l’entrada! Però, per què és diu així? Aquí ve la part més interessant de la història d’aquesta illa: durant la Guerra del Francès (principis de segle XIX) aquesta illa va servir com a presó natural, on tancaven els presoners (soldats napoleònics) retirant l’únic pont que els hi donava accés! Una manera de tenir una “presó natural”, ja que els presoners no tenien manera de sortir.

Avui en dia es pot visitar sense problema, ja que el pont que hi ha actualment és fix. S’ha d’anar amb molt de compte, perquè, un cop travesses el pont, hi ha dos forats naturals. Però un cop arribes al final de la presó, tindràs unes vistes espectaculars del Pantà de la Llosa del Cavall, característic per les seves aigües de color turquesa!

No podràs arribar en cotxe fins a la Presó de Busa, ja que es tracta d’una excursió a peu. És una excursió preciosa, d’unes 3 hores i que es pot fer des de la casa de colònies de La Rectoria de la Selva i La Pinassa! Mira aquí l’itinerari per arribar a aquest lloc tan especial!

Vine a la Rectoria de La Selva i gaudeix d’aquest spot tan màgic!

Preso de Busa - El Capolatell portada Fundesplai

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Aquesta entrada està relacionada amb els allotjaments següents

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai