T’encanta estar en contacte amb la natura? Si és així és molt probable que mentre fas excursions amb la família et dediquis a observar tot allò que t’envolta… I segur que en totes aquestes excursions t’has fixat en els ocells que habiten per la zona! Són animals preciosos que habiten als boscos, parcs, platges, maresmes, etc, però que, de vegades, són molt difícils d’identificar!

Segur que has sentit moltes vegades la frustració de veure un ocell molt bonic i no poder-lo identificar… doncs estàs al lloc correcte! avui t’ajudem a convertir-te en un o una experta en ornitologia. 😉

Volem recomanar-te 7 apps per identificar ocells. Cada una d’elles té prestacions i particularitats molt diferents, però totes elles tenen en comú una bibliografia enorme que ens permet identificar les aus amb una precisió increïble. Tria la que més et convingui i gaudeix de la natura com mai!

Segueix llegint per descobrir aquestes apps!

app identificacio aus
App BirdNet

1. Birdnet

Sistema operatiu: Android i iOS.

BirdNet és un projecte d’investigació molt i molt interessant, ja que utilitza la intel·ligència artificial per identificar més de 3.000 espècies comunes d’ocells de tot el món. I com funciona? Doncs és ben fàcil! Només cal que gravis un arxiu d’àudio fent servir el micròfon del teu mòbil. Un cop tinguis el so de l’ocell gravat ho passes per aquesta aplicació que t’ajudarà a conèixer l’espècie i et donarà molta informació. Increïble, veritat?

BirdID app

2. BirdID

Sistema operatiu: Android i iOS.

BirdID és una aplicació desenvolupada al país de Noruega i també té una web pròpia. Una de les particularitats d’aquesta app és que et permet fer proves de formació per poder entrenar la identificació d’aus! A més a més, també t’ajuda a identificar-les a través del cant. Ah! I no et preocupis: hi ha diferents nivells de dificultat.

App iNaturalist

3. iNaturalist

Sistema operatiu: Android i iOS.

iNaturalist és una de les aplicacions d’identificació d’espècies d’ocells i plantes més populars de tot el món! Com és possible? La realitat és que es tracta d’una app que connecta una comunitat de més de 400.000 científics i naturalistes que et poden ajudar a aprendre sobre la naturalesa i que, per tant, és garantia de qualitat! A més a més, pots registrar les teves pròpies observacions i compartir-les amb aquesta comunitat!

App Merlin bird ID

4. Merlin Bird ID

Sistema operatiu: Android i iOS.

Merlin Bird ID és una aplicació molt diferent de l’anterior! Si bé es tracta d’identificar els ocells que hi ha en el nostre entorn, aquesta app ho aconseguirà mitjançant una fotografia o un seguit de preguntes que hauràs de respondre perquè et pugui revelar quina au és! Un cop l’aplicació hagi identificat l’ocell et proporcionarà fotografies, àudios i molta informació sobre l’espècie! Estàs a punt per fer les millors fotografies?

NaturaList app

5. NaturaList

Sistema operatiu: Android.

NaturaList és un dels portals d’introducció d’observacions d’aus més important i més utilitzats de Catalunya! Genial, oi? Aquesta app la gestiona l’Institut Català d’Ornitologia i amb ella pots penjar les teves observacions dels ocells que hagis pogut veure al territori català. És increïble poder pujar la informació en un instant a una aplicació!

App OrnitO

6. OrnitO

Sistema operatiu: Android.

OrnitO és una guia supercompleta de totes les espècies d’ocells. Té fotografies, detalls de l’espècie, comparació de mida amb els humans i altres espècies, etc. La gràcia d’aquesta app és que per cercar l’ocell que has vist i que no saps quina espècie és et fa passar per un cercador amb moltíssims filtres que et seran d’ajuda per identificar-lo amb precisió.

App Picture Bird

7. Picture Bird

Sistema operatiu: Android i iOS.

Picture Bird és una aplicació molt semblant a les altres que hem vist fins ara. Té la capacitat d’identificar ocells si li proporcionem una gravació d’àudio del seu cant o una fotografia! Aleshores, què té aquesta app que no tenen les altres? Pots crear un xat amb experts en aus i, per tant, fer-li qualsevol classe de consulta, sempre que estigui relacionat amb les espècies d’ocells!

TIP: Si fabriques menjadores per a ocells i les poses en les zones verdes de prop de casa segur que tindràs moltes oportunitats de fotografiar als ocells que hi habiten! Podràs utilitzar aquestes fotografies per identiicar-los sense problemes amb aquestes apps! Yeah!

Esperem que aquestes aplicacions per identificar ocells siguin molt útils i que els teus contactes amb la natura siguin, per tant, molt més fructífers! Coneixes alguna altra app per identificar ocells? Si és així no dubtis en dir-nos-ho!

Si t’ha agradat l’entrada, comparteix a les xarxes! 🙂

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai