Durant l’estiu tothom busca sortides en família refrescants, llocs on els nens i nenes puguin banyar-se amb tranquil·litat i jugar amb l’aigua.

Els rius són indrets d’exploració i bany que aporten un punt d’aventura a l’experiència i oportunitats de joc i descoberta molt diferents de les de la platja o la piscina. A més, ens permeten passar una bona estona en un entorn natural, submergits en el verd del bosc de ribera i el cant de les cigales i els ocells.

Tenim la sort de tenir un territori ple de rius i gorgs d’aigua cristal·lina de fàcil accés per a famílies amb infants petits, i no tan petits. Avui us hem fet una selecció de 7 rius amb gorgs per explorar en família, la majoria d’ells propers a les nostres cases de colònies. Però recordeu que cal que hi aneu ben preparats i preparades, amb calçat adequat que no rellisqui, banyador, crema solar, gorra, farmaciola, i sobretot, que s’ha de respectar l’entorn i no deixar-hi deixalles. Els rius de muntanya són ecosistemes molt fràgils on hi ha espècies que necessiten les aigües tranquil·les dels gorgs per criar o amagar-se. Així que eviteu fer massa rebombori, no agafeu cap planta o animal i quan marxeu assegureu-vos que no deixeu cap rastre de la vostra presència.

Aprofiteu també per portar uns binocles i observar els ocells que es mouen per les branques dels arbres propers… potser tindreu la sort de veure algun blauet intrèpid!

I si us heu quedat amb ganes de més, podeu consultar aquest fantàstic mapa interactiu publicat per NacióDigital i Xavier Masramon amb els 50 gorgs més emblemàtics de Catalunya.

Recomanacions per banyar-se al riu amb seguretat i respecte

Per anar amb tranquil·litat a banyar-se en un gorg s’han de tenir clares certes mesures de seguretat i de respecte per l’entorn, ja que els rius són espais naturals sense adaptacions especials per al bany i amb ecosistemes molt fràgils que s’han de cuidar i protegir.

Et recomanem que llegeixis la nostra entrada 12 recomanacions per banyar-se al riu amb seguretat, d’on hem extret aquesta imatge:

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai