Coneixes l’hipèric (Hypericum perforatum)? És una planta amb propietats molt bones i que podem aprofitar per fer infusions o olis. La primavera és un bon moment per collir-lo! De la mateixa manera que aquestes 20 plantes medicinals de la primavera.

Avui t’expliquem com fer un oli d’aplicació externa molt beneficiós per a la salut: el podem utilitzar per mal d’orella, picades d’insectes, dolors musculars, petites ferides, èczemes, cremades lleus, refredats, contusions…

Per collir l’hipèric fes-ho sempre amb molta cura, seny i respecte! Agafa només el que necessitis. Pots consultar la Guia del recol·lector: remeis i usos de les nostres plantes i bolets per aprendre a distingir-lo, collir-lo i fer-ne un bon ús.

 

Material Necessari

  • Pot de vidre
  • Brots florals d’hipèric
  • Oli d’oliva
  • Colador
  • Ampolles petites de vidre

 

Elaboració

  1. S’omplen tres quartes parts d’un pot de vidre amb els brots florals d’hipèric i s’acaba d’omplir el pot fins dalt de tot amb oli d’oliva. Ha de quedar ben cobert perquè no es podreixi la planta
  2. Es tapa. Es deixa a sol i serena uns 40 dies.
  3. Passats aquests dies es cola, esprement bé les plantes, i s’embotella l’oli en ampolles petites de vidre de color d’ambre.

 

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes!

I si vols experimentar una mica més amb les plantes… consulta les 9 Aplicacions de les plantes medicinals.

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai