El rovelló és el bolet més popular a les parades dels mercats catalans, el podem trobar als boscos de pins pels voltants de la tardor, i té un sabor intens i una mica amargant.

Efectes beneficiosos dels rovellons:

Els bolets contenen molta aigua, fibra, vitamines i minerals, sobretot fòsfor, necessari per a la formació d’ossos i dents, i ergosterol, un compost que es transforma en vitamina D, la qual afavoreix una correcta absorció del calci; ambdues coses molt importants pel creixement dels nens i nenes. A més, els bolets milloren el nostre sistema antiviral i són una de les poques fonts no marines de iode.
recepta de rovellons per a infants

Ingredients

  • Un grapat de rovellons petits (o grans tallats a trossos)
  • Vinagreta: 3 cullerades soperes d’oli d’oliva verge per una de vinagre
  • Una branca de farigola o dues fulles de llorer
  • 2 grans d’all
  • Condiments: pebre negre en gra i sal

Elaboració

  1. Netejar bé els bolets i escaldar-los dos minuts (submergir-los en aigua bullent i treure’ls amb una escumadora). Però atenció, això s’ha de fer amb l’ajuda d’un adult!
  2. Deixar que s’eixuguin sobre un drap de cuina ben net.
  3. Després, dins un pot de vidre, ficar els rovellons cuits amb la vinagreta, les herbes, l’all i els condiments. Tancar el pot hermèticament perquè els bolets vagin agafant gust. Si esteu fent un taller de cuina a l’escola o l’esplai, els infants es poden endur aquest pot amb la conserva de rovellons cap a casa.
  4. Si esteu a casa cuinant en família, guardeu el pot en un lloc fresc i sec durant 2 setmanes com a mínim i delecteu-vos amb els rovellons quan us vingui de gust; en un aperitiu o acompanyats d’una bona amanida variada plena de minerals i vitamines. El gust fort dels rovellons quedarà una mica suavitzat per la vinagreta i les herbes i els infants els trobaran boníssims!1.

I bon profit!

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai