Ingredients

  • 400g de carbassa cuita al vapor
  • 1/2 ceba
  • 1/2 porro
  • 100 gr d’arròs (si pot ser basmati integral) bullit
  • 2 cullerades de quinoa cuita
  • 50 gr de formatge ratllat (o una cullerada)
  • Espècies al gust (sal, pebre, cúrcuma, nou moscada,…)
  • Farina de blat de moro per arrebossar (o pa ratllat de blat si es pot menjar gluten)

Elaboració

  1. Primer de tot cal que us assegureu que la carbassa, l’arròs i la quinoa estan ben escorreguts després de la cocció per evitar que les croquetes quedin aigualides.
  2. Mentrestant, es talla a talls ben petits la ceba i el porro o es poden picar amb una picadora manual. Als infants els encanta aquest procés!
  3. Es sofregeixen el porro i la ceba en una paella amb oli d’oliva suau i es comença a aixafar la carbassa amb una forquilla.
  4. Després es barregen tots els ingredients en un bol. Aquesta massa ha de quedar força espessa per poder donar forma a les croquetes. Si la textura no és l’adequada es pot afegir farina de blat de moro fins a aconseguir que sigui més espessa. Al final s’afegeixen les espècies, però aneu amb compte, feu-ho de polsim en polsim i aneu tastant a mig camí per veure si us agrada.
  5. Després ja podeu donar forma a les croquetes, arrebossar-les amb farina de blat de moro i ficar-les al forn uns 10 minuts, amb un raig d’oli d’oliva per sobre.

Sabies que la carbassa és molt beneficiosa per a la salut?

La carbassa té moltes vitamines i minerals, i sobretot és molt rica en Vitamina C (afavoreix el sistema immune) i Provitamina A (beta-carotè), que participa en diverses funcions de l’organisme: el creixement dels ossos i les dents, el manteniment de la salut de la pell i la protecció contra infeccions i la bona salut ocular i visual.

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai