Els parcs d’aventura als arbres o boscos verticals s’han convertit en una opció d’esport a la natura cada vegada més popular, especialment entre els infants i joves. Aquests parcs ofereixen experiències úniques que combinen l’emoció de l’aventura a l’aire lliure amb la seguretat d’unes instal·lacions dissenyades perquè persones de totes les edats puguin gaudir com mai!

A Catalunya cada vegada hi ha més empreses que ofereixen circuïts de parcs d’aventura, ponts penjants i tirolines. Nosaltres en tenim a les instal·lacions de Sau i del Solsonès, concretament a les cases de colònies Can Mateu, Els Porxos i La Cinglera (i terrenys d’acampada Les Feixes i Els Prats) i a la casa de colònies de la Rectoria de la Selva i La Pinassa (i terreny d’acampada Aiguadora).

Els nostres parcs d’aventura inclouen: tirolines, passarel·les, skate, ponts, túnels, streps, xarxes, ponts de mico… i es poden utilitzar, a partir de 8 anys (el de Can Mateu) i de 10 anys (el de La Rectoria), sempre amb la supervisió dels monitors/es especialitzats en l’activitat.

Podràs gaudir de l’activitat del parc d’aventura a les instal·lacions de Sau i de la Rectoria sempre que ho inclogui el tipus d’estada que hagis reservat, com per exemple:

¿Què és exactament un parc d’aventures i per què agrada tant als nens i nenes?

Definint els parcs d’aventura

Els parcs d’aventura als arbres són, principalment, instal·lacions que es troben, normalment, en un entorn completament natural. Per la seva ubicació, doncs, permeten un contacte amb la natura diferent dels mitjans tradicionals, sempre respectant el medi ambient! És una activitat ideal per fer en família i amb amics/es.

Acostumen a ser recintes tancats i controlats, on els participants poden fer diversos circuits de lleure i esportius, on la dificultat va creixent. Hi ha diferents reptes, i els circuits es troben suspesos a altures variables segons cada obstacle i cada tram, o l’alçada dels mateixos arbres que hi hagi! Hi ha proves de diferent longitud, dificultat i suports, que s’entrellacen entre sí fins a formar el circuit del parc d’aventures. A més a més, són circuits molt segurs on s’acostuma a treballar amb mosquetons de posa i treu. A les nostres cases de colònies i terrenys d’acampada on tenim parcs d’aventura hem anat un pas més enllà i hem adaptat un sistema de seguretat molt innovador: la línia de vida continua, que no permet que l’infant pugui despenjar-se i caure en cap moment!

Elements d’un parc d’aventures

Plataformes elevades: Les plataformes elevades són punts de descans entre els troncs de l’arbre. Acostumen a ser rodones i ofereixen als participants un lloc on poder parar, gaudir de les vistes i preparar-se pel següent desafiament!

Ponts penjants: Aquests connecten les plataformes anteriors i afegeixen un element de balanç i oscil·lació, desafiant l’equilibri dels i les aventureres mentre creuen d’un arbre a un altre!

Tirolines: Probablement és una de les atraccions dels parcs d’aventura més emocionants! Les tirolines permeten a tots els nens i nenes que participen lliscar a través de cables fins a un punt concret, oferint la sensació de velocitat i total llibertat!

Cordes i altres obstacles: Elements com cordes entrellaçades, escales i obstacles suspesos posen a prova la força i l’agilitat dels visitants, afegint així varietat a l’experiència!

Nena al parc d'aventures d'arbres de SAU

Per què als nens i nenes els encanta?

Els més petits i les més petites de la casa són naturalment aventurers i aventureres! Estan buscant constantment desafiaments. Els parcs d’aventura d’arbres als boscos proporcionen la dosi perfecta d’emoció i reptes físics, estimulant el seu desenvolupament cognitiu i motor! A més a més, aquest tipus de parcs permeten als nens i nenes gaudir de la natura d’una manera única, experimentant la bellesa dels boscos des d’una perspectiva més elevada. Sabies que la natura té molts beneficis per la nostra salut i la dels infants?

Sent més concrets, el fet que els infants naveguin pels ponts penjants, escalin i utilitzin les tirolines contribueix al desenvolupament d’habilitats motores, de la coordinació i la resolució de problemes. Genial, oi? Superar els obstacles de cordes i altres materials fa que puguin completar reptes en un entorn segur, que ajuda a fomentar la confiança en ells i elles mateixes i l’autoestima!

Per últim, anar a un parc d’aventures significa diversió en família! Són activitats ideals per fer en grup: pares, mares, fills i filles poden compartir riures, superar reptes junts i crear records únics que mai oblidaran!

10 Raons per fer vacances en família a la natura

Els beneficis de les vacances en família

Nou parc d’aventura a la Rectoria de la Selva

En resum, els parcs d’aventura d’arbres no només són circuits, sinó rutes cap a la diversió en família. Així que proveu els nostres parcs d’aventura en família o amb un grup d’amics/gues, poseu-vos els arnesos i les cordes i prepareu-vos per riures, reptes i records inoblidables!

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai