Si t’agrada la natura i estàs cercant un lloc per poder gaudir de la muntanya , tenim el pla perfecte per a tu: la Serra del Montsec! Situada a la província de Lleida, aquesta serra és una de les àrees més impressionants de Catalunya.

Fa molts i molts anys que des de Fundesplai ens movem per aquestes muntanyes, ja que tenim els equipaments dels Vagons d’Àger i els terrenys d’acampada d’El Refugi i La Pineda.

La Serra del Montsec es troba a la comarca del Pallars Jussà, entre les conques dels rius Noguera Ribagorçana i Noguera Pallaresa. Té una superfície de 37.790 hectàrees i és un lloc ideal per totes aquelles persones que volen desconnectar del bullici de la ciutat i connectar amb la natura. Així doncs, per què val la pena anar d’excursió al Montsec? Et podem donar moltíssimes raons, però la principal és que és un lloc únic al món! Té uns paisatges impressionants i és una reserva natural amb una gran diversitat de flora i fauna. De fet, en aquesta zona hi nidifiquen diferents grups de rapinyaires, el més destacat: els voltors!

A més a més, la Serra del Montsec és l’espai perfecte per fer excursions amb la teva família! Què millor que fer una activitat saludable i divertida que pot enfortir els vincles familiars i estimular l’aprenentatge dels més petits i les més petites de la casa? Ja saps que anar d’excursió té una gran quantitat de beneficis per a la salut. Per tant, és una activitat ideal per a tota la família si en el vostre cas mai heu descobert la zona del Montsec.

Cada una de les set excursions que et presentarem a continuació té una dificultat diferent, per tant, fixat bé en cada especificació per veure si és apte per als teus fills i filles. En trobaràs des de la “Descoberta de Cal Camatxo“, una excursió fàcil i accessible per a tota la família (apta per a infants de més de 2 anys), fins a la “Torre de l’Escumó“, una ruta més exigent que et portarà fins al punt més alt de la torre on tindràs unes vistes impressionants (aptes per a nens i nenes de més de 10 anys).

No et perdis aquestes 7 excursions pel Montsec!

Serra del Montsec nevada

Excursions per fer a la zona del Montsec

En conclusió, la zona del Montsec és un lloc que val molt la pena visitar per gaudir de la natura en família. Les 7 excursions que hem proposat ofereixen diferents nivells de dificultat i edat, i et permetran descobrir paisatges impressionants, històrics i únics. No ho dubtis, anima’t a fer una d’aquestes rutes i a descobrir tot el que el Montsec pot oferir.

Estigues al dia de les nostres ofertes i entrades de blog per gaudir al màxim de la natura!

Política de privacitat *

Aquesta entrada està relacionada amb els allotjaments següents

Segueix-nos!

No et perdis les nostres ofertes!

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

L'entorn natural de les cases de colònies és ideal per desenvolupar la nostra tasca.

Coneix Fundesplai